Zgornji Prhovec pri Izlakah ima kar dva blogerja?!

Četrtek, 16.5.2019. Roni, Petra in Stella. Blogerji.

Vse o tem, kaj smo se naučili v četrtek zvečer.

Odločna beauty gurujka Stella, prikupna mami Petra in hudomušen staroselec Roni so nam odprli vrata v svet bloganja.  Kar smo se naučili lahko razdelimo v tri točke.

  • Marketing

Hoteli te bojo pojesti, te kupiti. Trgovine, podjetja, želeli bodo, da za njih oglašuješ, testiraš in ”odkrito” pohvališ izdelek/storitev. Veliko je že prodanih duš, eni jim nasedejo, drugi malo manj. Če že iz štarta začneš pisati blog z namenom zaslužka, si prodan. Začni zaradi sebe, piši zaradi sebe in če se ti ob tem pojavi možnost zaslužka – odlično!, samo ne se prodati!

  • Živali, otroci

Izraba živali in otrok v namen promoviranja in nabiranja bralcev. Če je tvoj blog kvaliteten, tega res ne potrebuješ. Če pa želiš boljšo statistiko, je to en izmed izhodov v sili. Začni objavljati slike svojih otrok in živali. Začni pisati objave o svojih otrocih, kako se je na potovanju v avtu pobruhal in pokakal, kako je zadnji teden siten … Mamice in drugi bralci obožujejo branja o zasebnem življenju ”uspešnih blogerjev”. Pa je to v redu? Otroci bodo slej kot prej zrasli v najstnike, ti bodo imeli internet v mezincu in res je neprijetno, ko bo tvoj blog postal razlog za tako imenovani »bullying« tvojega otroka, ko bodo njegovi prijatelji odkrili vse podrobnosti njegovega otroštva.  Torej – piši blog o sebi in zaradi sebe. In to nas pripelje do 3. točke.

  • … Sam ostani sebi zvest …

Ja! Ostani zvest samemu sebi! Ne oziraj se na druge, ne oziraj se na svetovne blogerske standarde. Piši o čemerkoli. Piši s srcem, dobrim namenom in ne oziraj se na nič drugega, saj pišeš blog zaradi sebe. Začel si zaradi sebe in tako tudi nadaljuj. In to nas poveže nazaj na točko 1.

Iz tega ven sledi, da je bolje imeti in ustvarjati blog za 50 sledilcev in s tem slediti sebi, kot  pa se prodati in s tem imeti 50.000 sledilcev. Verjemi, tudi zaradi kvalitete bloga si lahko nabereš 50.000 sledilcev, a to se pač ne bo zgodilo čez noč. Bloganje ima veliko pozitivnih plati, med drugim spoznaš ogromno novih ljudi, povezave, ki ti mogoče kdaj kasneje pridejo še kako prav. Ugotovili smo tudi, da ima Zgornji Perhovc 2 blogerja – eno od Študentskih mam in Had.si.

Zakaj blogi ne bodo izumrli? Če niso do danes, verjetno nikoli ne bodo. Ljudje bodo vedno imeli kaj za povedati, pokomentirati, predstaviti.

Za konec bi se rada vsem mojim gostom, Petri, Stelli in Roniju še enkrat zahvalila za prijeten večer in na svidenje! 

Ana

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.