ZDRAV OBROK ZA LEPŠI ZAČETEK DNEVA

Hiter tempo življenja. Izgovori. Premalo časa. Premalo denarja. Brez idej. Brez življenja.

Vsak dan se začne z budilko, največkrat v ne humanih urah. Sledi tipka “dremež”. Najmanj trikrat. Naslednja postaja je neizogibna. Pekarna, normalno. Sveže pečen rogljiček, sirova, včasih tudi pica. Odlično, potem pa gremo na faks ali pa v službo. Po štirih urah stresa, obveznosti in hitenja nam pot ponovno prekriža pekarna. Sveže pečen burek, odlična malica, da bomo zdržali še naslednjih 5 ali pa 10 ur hitenja in opravljanja vseh obveznosti. Si se prepoznal? Potem je čas za spremembe!

Zdrav in uravnotežen obrok je ključnega pomena za naše zdravje in konec koncev tudi naše počutje, telesu pa priskrbimo energijo za celoten dan. Napačno je prepričanje, da zdravi obroki niso okusni in ne podpiramo izgovorov, da za takšen obrok potrebuješ ogromno časa. Priprava zdravega obroka nam v večernih urah vzame slabih 10 minut časa, zjutraj pa nam omogoči, da dan začnemo polni energije in dobrega počutja.

V Mladinskem centru Trbovlje smo v petek, 8.11.2019 izvedli delavnico Zdrav obrok za lepši začetek dneva. Pripravili smo 2 zdrava zajtrka in 2 zdravi malici in tako ugotovili, da je zdrava hrana res okusna, njena priprava pa hitra, kot naš tempo življenja. Udeleženci so dobili tudi knjigo receptov in tako spoznali, da je res čas za spremembe.

Če nisi imel časa, da bi se udeležil delavnice imam izziv zate. Pozabi na izgovore in si pripravi zdrav zajtrk in obljubim, da boš jutri dan začel poln energije!

Čokoladno-bananina eksplozija užitkov
Kaj potrebujem?
-banana
-3 žlice grškega jogurta
-3 žlice ovsenih kosmičev
-sadje po svojem okusu
-žlička chia semen
-manjša pest oreščkov
-nekaj koščkov temne čokolade

Priprava:
1. Zmiksamo banano, grški jogurt in ovsene kosmiče. Prelijemo v posodo.
2. Na vrh dodamo sadje, chia, oreščke in nekaj koščkov čokolade.
3. Imamo lepše jutro J

Pozab na izgovore!

Neža Patricija Kurnik

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.