Vtisi iz študijskega obiska v Oldenburgu

Konec januarja smo se štirje mladi, aktivni v MCT, odpravili na študijski obisk v Oldenburg na severu Nemčije. Skupaj s kolegi iz mladinskih organizacij iz Španije in Nemčije smo predstavljali naše pretekle projekte, ki smo jih izvedli v okviru MCT in delo v mladinskih organizacijah ter kovali načrte za sodelovanje v prihodnje. Tovrstna srečanja nudijo izmenjavo dobrih praks in pridobljenih znanj, ki jih lahko aktivni mladi uporabimo pri svojem bodočem delu z mladimi.

S turističnega vidika je bila celotna naša skupina navdušena nad Oldenburgom – nad mestom in predvsem nad lokacijo, kjer smo bivali. Nekaj malega o Oldenburgu: gre za srednje veliko mesto s približno 160.000 prebivalci, ki leži relativno blizu Bremna. Bivali smo v stari vojašnici, ki so jo v preteklosti uporabljali častniki nemške vojske.

Na splošno smo imeli izjemno pester teden poln aktivnosti, v katerih smo uživali – od ogleda Oldenburga in Bremna, predstavitve organizacij, različnih teambuildingov, energizerjev, do idej za sodelovanje v prihodnosti.

Pa vendar rezultati celotnega obiska niso bili povsem v skladu s pričakovanji. Problem, ki se je pojavil, je bil, da smo z vidika dela in ciljnih skupin precej različni. Španska organizacija je fokusirana na delo z otroki, nemška organizacija pa na gledališče, tako da smo »MCT-jevci« izstopali po raznolikosti izvedenih projektov.

Definitivno pa je vsak od nas odnesel nekaj pozitivnega z obiska, pa naj so to bila znanja s področja mladinskega dela, srečanje z nemško kulturo ali nova prijateljstva.

Brigita Sivko, članica ekipe

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.