Vsak je svoje pravljice junak

V preteklih pomladnih dnevih so se v MCT srečevali mladi, nadobudni in navihani junaki dežel od blizu in daleč. Na junaških miselnih dvobojih so premagovali pošastne ovire, odklepali vrata do novih dežel, srečevali bizarne ideje in ljubeznive vile pravljice ter spoznali pomembno lekcijo – vsak je svoje pravljice junak.

Preteklo je mnogo bitk, po slapu znanja je steklo mnogo pravljičnih spoznanj in junaki so naposled zasnovali novo pravljico, ki bo dobila svojo obliko, vsebino, prostor in čas na pravljičnem festivalu. Pravljica ima globoko sporočilo in da se lahko dokopljemo do njega moramo prestati mnogo preizkušenj, ki jih bodo pripravili izkušeni junaki in junakinje in nam jih pomagali premagati. Če bomo združili moči in poslušali svoje srce, bomo na koncu spoznali milo spoznanje –  da je vsak svoje pravljice junak.

Posebno čarobnost festivalski pravljici dajejo skrivnostni pravljični simboli. Mestni park Trbovlje se bo namreč razdelil na tri ulice: na Ulico barv, števil ter predmetov. Mladi ustvarjalci festivala so skupaj s pravljičnimi junaki pripravili zanimive delavnice, v katerih bodo uživali tako najmlajši kot njihovi spremljevalci. Iskali bomo zlobnega volka, risali, lepili, barvali, fotografirali, skakali v vrečah, igrali veliko igro na travi in še in še. Otroci bodo preko devetih pravljic spoznali, da lahko spreminjajo svet okoli sebe, uresničujejo svoje ideje in postanejo čisto pravi junaki svoje pravljice.

Mestni park Trbovlje se bo v soboto, 12. maja, ob 15. uri spremenil v gromozansko pravljično deželo, po kateri se bodo sprehajala pravljična bitja z mrzliškim zmajčkom na čelu. Vabljeni junaki in junakinje in tisti, ki želite to šele postati!

V sklopu junaštva poteka tudi literarni natečaj. K sodelovanju so vabljeni mladi junaki med 13. in 18. Letom starosti, da napišejo svojo zgodbo, ki govori o rdeči niti festivala, vsak je svoje pravljice junak, in jo do 30. aprila pošljejo v MCT. Več informacij najdete na mct.si.

Tanja Vozelj, MCT

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.