VSAK JE SVOJE PRAVLJICE JUNAK: 2. poglavje

Prvi junaki so že pokazali svoje prave barve in zasnovali pravljični festival. Junaki domujejo v Ulici barv, Ulici števil in Ulici predmetov. Po nekakšnem čudnem naključju jih je pot zanesla v Mladinski center Trbovlje, mi pa smo jim pokazali še Mestni park, kjer bomo skupaj z vami, dragi junaki, ustvarili pravljično deželo, kakršne svet še ni videl. S skupnimi močmi se bomo zoperstavljali zlobnim bitjem in spreminjali svet! Le skupaj nam bo uspelo, zato pripravi svoje pravljične pripomočke in se pogumno odpravi v Mestni park Trbovlje v soboto, 12.5. 2018, od 15. ure dalje.

 

ULICA PREDMETOV

Tu živijo škatle, žoge, stojala, kavči, dežniki, mize in stoli, šahovnice, omare, luč, klavir, lončnica, steklenice, fotografije, slušalke, torbe … dobrodošli!

Na ulici predmetov vas bodo pričakale tri postojanke, kjer bomo ustvarjali magične klobuke, ki te s čarobno močjo spremenijo v karkoli si zaželiš, podobno kot se to zgodi v pravljici Moj dežnik je lahko balon. Poleg tega bomo ustvarili neskončno Žogic Marogic ter šivali in barvali torbe, ki jih je posebej za junake pravljičnega festivala zašila deklica Bogdanka iz pravljice Šivilja in škarjice.

ULICA ŠTEVIL

Za 9 gorami, 17 smrekami, 3 votlinami, pri 7 jezerih se skriva  Ulica števil.

Na Ulici števil nam bodo družbo delali trije prašički, ki bodo preganjali zlobnega volka. Seveda jim moramo mi, mladi junaki, pri tem pomagati. Sneguljčica in palčki radi igrajo družabne igre in eno veliko namizno igro za velikane so pripravili tudi za pravljični festival. Pravila so preprosta, igra pa zabavna! S pogumnimi kozlički pa bomo skupaj bežali proti volkom. In to še ni vse! Če v park pridete kadar koli v soboto, boste lahko izdelali tudi svoje lutke, ki bodo oživele in odigrale predstavo.

ULICA BARV

Junaki Ulice barv so že vse popackali! Rdeča kapica in njena babica se veselita našega obiska in zlobni volk preži na nas skrit nekje globoko v parku in čaka, da ga najdete. Zlatolaska sladko spi v zlati posteljici malega medvedka, Grdi raček pa kar sam plava v ribniku in nestrpno pričakuje našo družbo.

Na Ulici barv bomo sestavljali svojo različico pravljice Rdeča kapica, lahko bomo odtisnili svojo dlan ter jo primerjali z mamičino ali babičino – vašimi junakinjami. V parku bomo iskali zlobnega volka, se sprehodili po skrivnostnem labirintu, izdelovali bomo prstne lutkice, v ribniku pa bomo iz kupa smeti reševali Grdega račka. Da bodo vsi vedeli, da ste bili v Ulici barv, bo po končanem obisku pobarvan tudi vaš obraz.

Pridruži se nam in postani junaki tudi ti!

DOGAJANJE:
15.00 – 19.00
Ulica barv
Ulica številk
Ulica predmetov

15.00 – 19.00
Bralni maraton v sodelovanju s Knjižnico Toneta Seliškarja
Peka palačink z Lions klubom Trbovlje

17.00 / Amfiteater
Predstava Moje prav(lj)ice

 

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.