Večer družabnih iger

Verjetno poznate družabne igre kot so Monopoly, Človek ne jezi se, Črni peter, remi, spomin, Enka… Te takorekoč osnovne družabne igre so prerasle v razširjen hobi z več kot 100.000 različnimi družabnimi igrami, družabne igre so ljubitelje le-teh spojile v močno povezano in razvejano skupnost.

Največji ljubitelji oziroma entuziasti družabnih iger so ustvarili tekmovanja, na primer Spiel des Jahres, dogodek, na katerem izberejo najboljšo družabno igro leta. Obstajajo spletne strani, ki objavljajo članke o družabnih igrah in novostih o njih. Veliko je umetnikov, ki živijo na račun razvijanja novih iger in oblikovanja figur. Izkušeni igralci in ljubitelji družabnih iger imajo odprte Youtube kanale, na katerih objavljajo posnetke, kjer razlagajo navodila družabnih iger ali pa jih kar v celoti odigrajo.

Vse več je ljubiteljev družabnih iger tudi v našem okolju. Popularni so družabni večeri, kjer se zbere cela družba in uživa ob igranju iger – glede na število le-teh, vsak najde kakšno primerno zase. V Trbovljah želimo na istem mestu zbrati vse, ki radi igramo družabne iger na zabavnem večeru družabnih iger v Klubu MCT v soboto, 15.9., z začetkom ob 20. uri.

Zakaj bi sploh igrali družabne igre? Naj vam naštejem par razlogov, zakaj priti na večer družabnih iger:

  • Smeh. Verjetno se vam zdi čudno, kaj je smešnega pri igranju Monopoly-ju, vendar je veliko »party« družabnih iger, kot je One Night Ultimate Werewolf, ki te lahko nasmejijo do solz, obenem pa spravijo do neverjetne jeze (ki mine po 3 sekundah).
  • Strateško razmišljanje. Kako lahko v enem krogu dobim dovolj vojske s posebno močjo, ki mi bo naslednji krog omogočila premagati nasprotnika in mu omejiti vojsko na takšno količino, da jo bo moral zamenjal ali ne lahko najdete v družabni igri Small world.
  • Zmanjševanje stresa. Vedno se nam nekam mudi, vendar nas družabna igra postavi na mesto in preusmeri misli na samo en krog okoli otoka, kot v igri Jamaica.
  • Spoznavanje novih in starih prijateljev. Vsaka oseba misli drugače, ko pa je njihova naloga določena in je potrebno s skupnimi močmi najti prava orožja in zbežati iz Magic Maze-a, brez da bi govorili se lahko najdejo različni pogledi na rešitve. K sreči vas peščena ura omejuje na 2 minuti.
  • Resničen svet. Imeti 100, 200, 500, 1000 prijateljev na Facebooku je lahko, ampak pogledati pravega prijatelja v oči, ko si ga premagal v družabni igri Dominion za 1 točko je neprecenljivo.
  • Prebujanje ustvarjalnosti. Slika pove več kot tisoč besed, kajne? V družabni igri Dixit boste na slikah spoznali kaj pomeni sreča, princesa, tehnologija in predebeli povodnji konj.

Poleg vseh naštetih zgornjih družabnih iger bodo na voljo tudi Century: Golem Edition, Hive, Jaipur, Gnomes, Mint works, Activity, Risk, Cluedo, Monopoly.

V primeru, da ste ponosni lastnih družabne igre, jo prosim prinesite s seboj. Brez skrbi zavedamo se, da so igre dragocene, zato bomo z njimi rokovali pazljivo. Vabljeni ste tudi vsi novi in stari igralci zbirateljskih kart kot so Magic the Gathering, Yu-Gi-Oh, Pokemon… mogoče vas čaka nov nasprotnik.

Se vidimo v soboto!

Matija Kodrič

What's your reaction?
2KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.