Top 5 knjig za poletno branje

Poletje je tu. Čas je za dopust in potovanja. Predstavljam Vam 5 knjig za inspiracijo, sprostitev in osebno rast.

Erica Layne: MinimalizemKaj je to minimalizem?
To je način življenja oz. filozofija, kjer odpravljamo navlako in dajemo prostor za radost. To je rešitev proti prekomernim potrošništvom in kopičenju materialnim dobrinam. Pomaga tudi v ostalih področjih življenja. Dom, Delo in Kariera, Finance, Gospodarjenje s časom, Odnosih, Družina. Na primer: Imamo oblačila v omarah in jih nismo nosili več sezon in to predstavlja navlako. Oblačila enostavno, brez dvomov podarimo humanitarnim organizacijam ali nesemo v smeti. Obstaja tudi digitalna navlaka. Uporabljamo socialna omrežja, kjer prekomerno komuniciramo, objavljamo in preverjamo obvestila. Preverjamo e pošto vsakič ko prejmemo obvestila. Nastavimo in odločimo se za vsak dan ob kateri uri naj pregledujemo epošto in omejimo čas za socialna omrežja. Ničesar ne zamujamo.
Iz izkušenj se boste počutili bolje, znižuje stres in čas boste namenjali stvarem ki vas bolje veselijo in našli smisel.

Leatrice Eiseman: Popolni vodnik po barvni harmoniji. Izdaja PANTONE.
Barve nas obdajajo vsepovsod. V naravi, umetnosti, podjetništvu, fotografiji, oblikovanju, modi,… To je referenčni vodnik kot za poznavalce, profesionalce in vsakogar, ki ima interes za barve. Podane so informacije o barvnim krogu, katere barvne kombinacije spadajo skupaj, različne barvne palete in psihologija barv. Zakaj je modra barva naj popularna? Zakaj zelena barva poživlja in hkrati pomirja? Zakaj so na semaforju rdeča, rumena in zelena?
Odgovore boste našli v knjigi.

Ana Vezovišek: Na pomoč! Kako naj ravnam z denarjem?
Odličen vodnik kako ravnati z denarjem. Kje varčevati? Investirati? Kako odplačevati kredite, lizingi in obroke? Opisuje kako prihraniti pri nakupih oblačil in obutev, darilih, bivanje, dopust, prevoz, otroci, zdravje, hrana in pijača. Lahko vam tudi pomaga spletna in mobilna aplikacija mojbudget kjer spremljate kje zapravljate.

Austin Kleon: Kradi kot umetnik
Knjiga je nekakšen manifest digitalne dobe in priročnik o ustvarjalnosti. Vsi se sprašujemo kaj je to ustvarjalnost in biti ustvarjalen. Kako pridejo in so prišli do idej znani umetniki kot so Pablo Picasso, David Bowie in ostali. Knjiga vsebuje ideje kako sami smo lahko ustvarjalni. En odlomek iz knjige:

NIČ NI IZVIRNO.
Pisatelj Jonathan Lethem pravi, da ljudje, ki o tem ali onem trdijo, da je izvirno, v devetih primerih od desetih zgolj ne poznajo vseh virov ali povezav z njimi. Dober umetnik ve, da nič ne prihaja iz niča. Vse ustvarjalno delo temelji na prejšnjem. Nič ni docela izvirno.
Tako lepo piše tudi v Svetem pismu: Nič ni novega pod soncem (Prd 1,9).

B.K.S. Iyengar: Joga- Pot do holističnega zdravja
Knjiga je popolni priročnik za začetnike izvajanja joge. Iyengar joga je moderni stil joge, ki temelji pri pravilnemu izvajanju asan oz. telesnih položajev s pomočjo pripomočkov. Prikazane so podrobno ilustrirani telesni položaji in zaporedja asan za razne zdravstvene težave kot so: bolečine v križu, atritis, akne, luskavica, odvisnost od drog, visok krvni tlak, nizek krvni tlak,…

Knjiga vsebuje 20-tedenski program joge za samostojno domačo vadbo.

EROL RAMIĆ


Projekt je financiran s strani Evropske komisije. Vsebina objave odraža izključno stališča avtorja. Nacionalna agencija ter Evropska komisija nista odgovorni za kakršno koli uporabo informacij, ki jih objava vsebuje.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.