TISTA O RAZJARJENEM MAMUTU IN TEKU

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Hoja in tek sta najbolj naravni gibanji, zapisana v človekov DNK že iz pradavnine. Ljudje so bili nomadi, lovci in nabiralci, kar je pomenilo, da so morali vsak dan prehoditi večje razdalje, da so našli hrano in tako preživeli. S tekom so ves proces iskanja hrane pospešili, hkrati pa je bil odgovor za umik pred nevarnostjo. Kaj je bilo bolje, kot vzeti pot pod noge, ko se je izza grba prikazal velikanski razjarjeni mamut?!

Vsak, ki ima noge in nima drugih težjih zdravstvenih težav lahko hodi ali teče. V zadnjem času sta tek in (nordijska) hoja doživela pravi razcvet, tudi v Zasavju. Že nekaj let se lahko udeležimo organiziranih tekov po Zagorski dolini, sodelujemo na Zasavskem maratonu ali tečemo skozi jamo samo na Jamatlonu. Da prireditev, ki postajajo pravi tekaški prazniki (Radenci, Logarska dolina, Kraški maraton, Ljubljanski maraton, DM tek za ženske in mnogi drugi) drugje po Sloveniji niti ne omenjamo.

Za tek ne potrebujemo nobene hude opreme, zgolj kakovostne športne copate, tečemo pa lahko le v navadni bombažni majici in kratkih hlačah. Tako da tudi izgovori, da nimamo prave opreme, tu ne najdejo naslovnika.

 

Za lažjo odločitev, kam danes popoldan na tek, si oglejmo, kje vse v Zasavju tečemo? Ker smo kako dobro traso sigurno pozabili, nam jo dopišite pod FB objavo.

Trbovlje

 1. Trim steza Trbovlje
 2. Trboveljska dolina od železniške postaje do Gabrskega oz. pokopališča
 3. Stadion Rudar
 4. Kipe
 5. Retje
 6. Jager (Podmeja) – Vrhe
 7. Klek – Planinska vas – Knezdol – Gabrsko
 8. Rudar – industrijska cona – Rudar

Zagorje

 1. Europark
 2. Europark – Kotredež – Rove
 3. Krog EVS Kisovec

Hrastnik

 1. Podkraj – Radeče
 2. Prapretno
 3. Stadion

 

Rada Drnovšek[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][dt_slideshow autoplay=”true” posts=”tekaske-trase”][/vc_column][/vc_row]

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.