Ti so pa od tu doma

V ZMŠT smo se odločili, da bomo čez poletje naredili nekaj kratkih intervjujev z mladimi. Pod naš drobnogled je ”padel” nihče drug kot Zupi Jr.

Trboveljčan Rok Zupan, bolje znan kot DJ ZUPI (JR.), je že nekaj časa na sceni v lokalnem okolju. Je zelo prijeten fant in upa, da z vrtenjem svoje glasbe doseže srca mnogih ljudi, ki se radi zabavajo in plešejo ob raznih zvrsteh glasbe. Navdih išče tudi pri svojem očetu DJ ZUPIJU (Sr.).

  • Se lahko na kratko predstaviš publiki?

Sem Rok Zupan. Star sem 18 let in prihajam iz Trbovelj. Obiskoval sem Osnovno šolo Trbovlje, sedaj pa sem opravil maturo in sem elektrotehnik. Odločil sem se za študij logistike v Celju.

  • S čim se ukvarjaš in kaj so tvoji hobiji?

Pri delavski godbi Trbovlje igram bobne, ki sem se jih učil 8 let v trboveljski glasbeni šoli. Sem tudi samouk kitare. V prostem času zelo rad igram odbojko. Ko sem bil majhen, pa sem treniral nogomet. Najraje imam seveda vrtenje glasbe, saj se že nekaj časa ukvarjam z DJ-evstvom tako kot moj oče.

  • Kdaj in predvsem zakaj si se odločil iti po očetovih stopinjah? Ima DJ Zupi starejši pomembno vlogo pri tem?

Začelo se je tako, da me je oče poklical, kadar ni imel časa in namesto njega sem vrtel glasbo. Vedno sem se naučil nekaj novega in kot bi mignil je to postalo del mojega življenja. Moja prva resna glasbena prireditev je bila v 9. razredu na šolskem plesu. V šoli so vedeli, kaj dela moj oče, tako da je bilo že pričakovano, da bom na plesu glasbo vrtel jaz. Oče me nikoli ni silil v to sceno. V DJ-evstvo sem se spustil po lastni izbiri, je pa k temu veliko pripomoglo to, da je oče dober DJ.

  • Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

Rad bi še naprej vrtel glasbo. Ker pa se bom čez teden posvetil šoli, se bom v DJ-a prelevil za vikende. Nimam nikakršnega načrta, prepustil se bom in videl, kako bo.

  • Kaj bi sporočil mladim iz Zasavja?

Delaj, kar te vseli. Bodi ustvarjalen in z veliko vaje boš zagotovo uspel. Slej ko prej te bo nekdo slišal in porinil naprej na sceno.

What's your reaction?
1KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.