Ti so pa od tu doma: Stella Čebin

Spoznaj Stello. Energično mlado trboveljsko podjetnico, ki je letos zaorala ledino v (lokalnem) poslovnem svetu. K sodelovanju smo jo povabili tudi zato, da iz prve roke izvemo, kako se v podjetništvu znajdejo ženske, česa vsega se je naučila do sedaj in kaj mladim polaga na srce pri uresničevanju svojih idej. Njen intervju soupada z našo trenutno aktualno temo podjetništvo in ženske.

Kdo je Stella in kaj počneš? Se lahko na kratko predstaviš?

Stella je ena 23 letna pristna Trboveljčanka. Energično dekle z velikimi cilji bi rekla na kratko. Veseli me ogromno stvari, mnogo takšnih, ki mi jih marsikdo ne bi pripisal. Npr. vožnja z motorjem, meditacija, joga, štrikanje. Opravljala sem kar nekaj del, se iz njih ogromno naučila. Pot pa me je lani septembra 2019, peljala na čisto drug tir. V podjetništvo. Tako, da sem danes lastnica in direktorica podjetja Stellin Apparel. 

Pred časom smo te še v MCT spoznali kot blogerko in influencerko, sedaj pa na novi podjetniški poti. Kaj počneš sedaj? Blog še ustvarjaš?

Res je. Na to druženje imam res lep spomin. Sedaj počnem pravzaprav vse. Slikam, urejam, organiziram, prodajam, planiram kolekcije, objave, pišem, spoznavam marketing veliko bolj kot prej, pa še kaj bi se sigurno našlo. Blog še ustvarjam. Le da sem trenutno več časa namenila vodenju podjetja, saj je zame kar nekaj stvari novih. Blog pa smo združili s prejšnjim, ga preoblekli in preselili na spletno stran Stellinega Apparela. 

Kako se znajdeš na podjetniškem parketu? Je mladost prednost ali slabost? Tvoje videnje žensk v podjetništvu?

Upala bi si trditi, da dobro. Tak odgovor pa mi je ponudila ravno ta situacija, v kateri smo se znašli. S prisotnostjo virusa, ki je gospodarstvo obrnil na glavo. Lahko je delati in ustvarjati pod čudovitimi pogoji. V tem času pa je velik rizik odpreti podjetje in ga dobro peljati. Velikokrat si rečem, da če bom prebrodila skozi to obdobje, bom skozi ostala z levo roko.

Moje mnenje je, da je mladost velika prednost. Ravno zdaj je čas za takšne stvari, zdaj je treba to preizkusiti! Včasih smo malo zaletavi, nepremišljeni, neposlušni, mogoče celo preveč drzni. Ampak ravno iz tega se naučimo največ in seveda tudi ustvarimo. Na lastnih napakah, če jih seveda vidiš. Zdi se mi, da starejši si, bolj greš na “ziher” in manj si upaš tvegati. Ženske v podjetništvu so prav tisti bis, bi rekla. Za podjetništvo imamo popolnoma drugo oko kakor moški. Glede na to, da nas je vse več, sploh tistih, ki vodijo ogromna podjetja, kjer je odgovornost enormna, mislim, da se znajdejo več kot odlično. 

Kaj bi priporočila nekomu, ki razmišlja o podjetniški ideji, pa potrebuje le malo poguma? Kaj bi bili pravi koraki za uspešen štart?

Vztrajnost in še enkrat vztrajnost. Nič ne pride čez noč, še najmanj uspeh. Vera vase naj bo tvoja najboljša sopotnica in ne dovoli, da kdorkoli uniči tvoj fokus. Mnogi ti bodo verjetno rekli, da sanjaš previsoko. Jaz pravim, da mislijo preplitko. V eno roko kavo, v drugo plan, pa bo šlo. Če je uspelo meni iz nič, bo tudi tebi. 

Kaj počneš v prostem času, če ti ga kaj ostaja?

Tega je kar bore malo. Takrat s partnerjem najraje obiščem vse bližnje, jim namenim čas, ki ga čez teden težko. Če tega časa kaj ostane, pa preberem kakšno dobro kriminalko, zavita v toplo odejo in na udobnem kavču. 

Po snegu že diši. Katero knjigo ali film bi nam priporočila za zimske dni, ki prihajajo?

Ooo, obožujem ta vonj! Priporočila bi vseh deset delov pisatelja Crisa Carterja, ker vam zagotavljam, da ne boste ostali samo pri enem. Glede filma pa mogoče kakšna Beležnica ali kaj podobnega. Šalim se! Obožujem Vojno Zvezd, zato bo to pravi odgovor. 

Kake so tvoje želje/načrti za prihodnost?

Moje želje so, da bi še naprej uspešno vodila podjetje in ga postavila na višjo raven. Visoko na listi želja pa je tudi dokončati knjigo, ki sem jo začela pisati pred časom ter jo izdati v prihajajočih letih. 

Kako vidiš mlade v Zasavju? Kaj bi jim sporočila?

Ne bom vseh metala v isti koš, ampak moje iskreno mnenje je, da je vsako leto slabše. Življenje ni dober BMW in ne dobra slika na socialnih omrežjih. Življenje je mnogo več. Izkoristite ga! 

What's your reaction?
0KUL3LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.