Ti so pa od tu doma: Rok Hvala

Rok Hvala, glasbenik in režiser, ki je že od malih nog povezan s televizijo, kjer je prvič nastopal pri treh letih, danes pa režira različne oddaje. Že v osnovni šoli je vedel, kaj bo v življenju počel.

Se lahko predstaviš publiki?

Se bom poskusil kar s tremi najljubšimi filmi in tremi najljubšimi skladbami

Moji najljubši filmi so: trilogija Before (sunset, sunrise in midnight), Eyes wide shut in pa Vicky Christina Barcelona.

Pri glasbi pa nastane malo večji problem, saj se moj okus tu zelo spreminja. Trenutno bi to bile skladbe: Jednom kad noć, Firecracker in pa Ich war noch niemals in New York.

S čim se ukvarjaš in kaj so tvoji hobiji?

Moji hobiji so hkrati tudi moj način preživetja. Ukvarjam se z glasbo in snemanjem avdio – vizualnih vsebin, vse od filma, serij, reklam, oddaj do videospotov. Zelo rad pa imam tudi pohodništvo in izdelke iz lesa (čeprav na področju lesarstva še nimam zares izkušenj).

Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

Različne (smeh). V načrtu imam kar nekaj projektov, ki bi jih rad čim prej realiziral in predstavil javnosti, a naj bo večina od njih še skrivnost, saj je potrebno še nekaj dela in financ, da se  bodo izvedli. Zagotovo pa bom zelo kreativen in aktiven na vseh področjih svojega življenja.

Nam lahko poveš kakšen sočen pripetljaj iz dogodkov? Kaj vse se lahko zgodi glasbeniku in režiserju?

V teh letih glasbenega ustvarjanja, nastopanja in sodelovanja pri filmih, reklamah ter raznih oddajah se je pripetilo že kar nekaj dogodkov, ki so na koncu le neka anekdota,  ta sama po sebi ne pomeni veliko. Lahko vam povem tisoč anekdot vendar če je bil tisti nastop ali film uspešen, je sočen pripetljaj nepomemben in ostane zgolj v spominu akterjem.

Kaj bi sporočil mladim iz Zasavja?

Naj se zavedajo, da so jim vse možnosti odprte. Naj ne obupajo, predvsem poskušajo in so  čim bolj aktivni.  Uspeh je niz porazov, iz katerih smo se kaj naučili in so nujni za  človekov razvoj.

Lahko poveš kaj o svoji glasbeni karieri?

Glasba mi je bila položena že v zibelko. Verjetno sem pel še predno sem znal hoditi, saj je bila glasba prisotna povsod  v moji družini. Tako sem pri treh letih prvič nastopil na nacionalni televiziji v oddaji Pod klobukom, kjer sem nato redno nastopal. Skozi leta se je nabralo kar nekaj pomembnih dogodkov, za katere pa se moram zahvaliti vsem, ki so se z mano ukvarjali in me na tej poti spodbujali. Naj omenim nekaj večjih nastopov: Cankarjev dom, tekmovanje na Poljskem in Madžarskem ter kasneje vrsta nastopov na porokah in različnih zabavah.

Zakaj si se odločil za AGRFT?

Kot sem že omenil sem prvič obiskal/nastopal nanacionalni televiziji pri treh letih in lahko si predstavljate, kako je bil majhnemu otroku zanimiv svet. Star ata mi večkrat pove, da sem bil zelo zbran za svoja leta in sem se le enkrat zasanjal, ko sem gledal v ekrane, ki so bili v studiu.  Če boste o tem vprašali mojo mami, pa vam bo takoj rekla, da sem že od osnovne šole naprej vedel, da je to moja pot. Tako sem se vpisal v gimnazijo ravno zaradi želje po AGRFT. Ob obiskih na televiziji sem pričel opazovati delo televizijskega režiserja, pa tudi doma sem snemal družinske izlete in pozneje iz njih delal prispevke oz. reportaže.

Lahko poveš kaj o režiji zadnjega videospota?

Konec maja smo snemali videospot Zagorskega glasbenika Dejana Žujiča, ki je Primožu Rogljiču napisal navijaško himno .Primož pa je v videospotu tudi nastopil. Snemanje je bilo zelo zahtevno, saj smo imeli okrog 30 kolesarjev statistov in približno dve uri, da  posnamemo vse kadre s Primožem. Na srečo sem imel zelo dobro ekipo, pa tudi Dejan je z veseljem pomagal pri organizaciji. Na končni izdelek smo bili vsi ponosni.

Si že režiral za televizijo?

Seveda, nekaj oddaj za nacionalno televizijo, večinoma pa sem režiral oddaje komercialnih televizij kot na primer: Menjava žena in Zapleši v ljubezen. V sklopu magistrske naloge pa sem posnel tudi dve večerni pogovorno – zabavni oddaji, s katerima želim najti televizijsko hišo, ki bi jo zanimali  takšni formati oddaje.

Na youtubu imaš oddajo – late night show z Rokom. Kako si prišel na to idejo?

Vse se je začelo, ko sem  pisal magistrsko nalogo v času karantene. Ker sem spremljal, kaj se dogaja po svetu, se mi je postavilo vprašanje, kaj se bo zgodilo z dotičnim tipom oddaj in tako se je pojavila ideja o oddaji, ki jo delam kar sam od doma. Ker nisem mogel nikogar prositi za vodenje, sem tudi to prevzel sam. Tako sem bil režiser, producent, montažer, snemalec, voditelj in tonski mojster v eni osebi. Pri snemanju oddaje sta mi zelo pomagala tudi Mojca Bitenc z iskanjem gostov in raziskavo le-teh ter August Adrian Braatz, ki mi je v začetni fazi posodil luči, da sem lahko zadevo primerno osvetlil. Skozi oddaje sem se naučil marsikaj in  z vsako tudi spoznaval zakonitosti snemanja takšnega formata na Youtube omrežju. Hkrati sem spoznal veliko zanimivih in zabavnih ljudi in upam, da bomo v prihodnosti imeli še kakšen skupen projekt.

Glede na trenutno situacijo in razmere si lahko obetamo drugo sezono tega šova, zato bralce vabimo k spremljanju Youtube kanala. Nova sezona bo še zanimivejša, atraktivnejša in na sploh najboljša do sedaj.

Spraševal je: Anže Anžel

Foto: Rokov osebni arhiv

What's your reaction?
1KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.