Ti so pa od tu doma: Aneja

V ZMŠT vam bomo čez poletje preko kratkih intervjujev predstavili aktivne mlade iz domačega okolja. Tokrat je z nami pokramljala Aneja. Magistrica laboratorijske biomedicine, pripravnica v kliničnem laboratoriju, voditeljica mladinskih izmenjav in mlada prostovoljka v mladinskem delu, se je v zadnji fazi zaključevanja študija – tik pred zagovorom magistrske naloge – pridružila projektu MOST, ki spodbuja zaposljivost in zaposlenost mladih. 

Na kaj te asociira beseda “most”?

Most me zdaj (po udeležbi na projektu) asociira na projekt, katerega del sem bila v mladinskem centru, in na to, da sem spoznala super punce in mentorice.

Kako bi na kratko opisala projekt most?

Motivacija, Optimizem, Samozavest, Ti!

Katere veščine si pridobila/okrepila skozi projekt? So ti te veščine pomagale pri zaposlitvi?

MOST mi je pomagal že pri samem zagovoru – bolj samozavesten nastop, več zaupanja vase … kot tudi potem, da sem spisala odlično prošnjo in dobila službo kot pripravnica.

Kaj pri Mostu je drugačnega, boljšega kot pri drugih projektih?

Boljši od drugih projektov, katerih del sem bila ali pa jih poznam, se mi zdi zato, ker poteka v zelo sproščenem vzdušju, ker se ne počutiš, kot da si spet v šoli. Mentorice vedo, kdaj je primeren čas za izobraževanje in kdaj za pavzo, energizerje.

Komu priporočaš, da se udeleži projekta in zakaj?

Priporočam, da se projektu pridružijo vsi, ki majo čas. Tisti, ki se še iščejo (le-ti sploh), in tisti, ki že imajo razdelan plan za zaposlitev, saj lahko dobijo kakšne nove poglede na situacijo.

Glede na to, da si primer ”dobre prakse” projekta, mladinskega dela – kaj je tvoj nasvet mladim nezaposlenim, ki se podajajo v vode iskanja službe?

Moj nasvet je, da ni nobena groza prositi za pomoč. Mladi smo neizkušeni pri iskanju službe in to, da dobiš bolj izkušenega mentorja, je LUKSUZ! 😊

Poišči si projekte in se jim pridruži. Naj te ne bo sram, če nečesa ne znaš ali misliš, da ne zmoreš. Mentorice in soudeleženke so bile meni osebno super podporna skupina. In tudi, če v prvo ne uspe, ”guraš” dalje! 😊

Za več informacij, kako se lahko pridružiš projektu Most, nam piši na irena.ivnik@zmst.si. Prijave so odprte do 23. 9. 2020

**Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Namen projekta je povečati zaposljivost in zaposlenost mladih z zmanjšanjem vrzeli med mladimi brezposelnimi in delodajalci preko metod mladinskega dela**

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.