Ti so pa od tu doma: Anamarija

Anamarija Čančar. Prijetno dekle z nevsakdanjim zanimanjem. Kakšnim? Zanima jo rudarstvo.

Se lahko na kratko predstaviš publiki?

Sem Anamarija Čančar, stara 24 let. Kot študentka delam v kavarni ZMŠ Trbovlje. Obiskovala sem Gimnazijo Trbovlje. Po končani srednji šoli sem se vpisala na turistične vede v Portorožu. Trenutno pišem diplomsko nalogo o turizmu in rudarstvu v Trbovljah (seveda s poudarkom na rudarstvu). Rada se šalim, obožujem različne kulture in tuje jezike. Zanima me, kaj ljudi žene k potovanju, kaj na potovanjih počnejo. Zato sem  odpotovala v Avstralijo in tam živela dva meseca. Obiskala sem Islandijo, Finsko, Grčijo, Avstrijo, Nemčijo.

S čim se ukvarjaš in kaj so tvoji hobiji?

Ukvarjam se z make-upom, najraje rišem obrazne maske za pusta. Zelo rada sem igrala košarko. Rada pečem sladice, predvsem torte, čeprav mi večinoma ne uspejo (smeh). Izmišljujem si recepte. Včasih uspe, včasih ne. Rada hodim v hribe. Zanima me event management, npr. NBA tekem (smeh). Obožujem domišljijo.

Kdaj in predvsem zakaj si se odločila za temo diplomske naloge v povezavi z rudarstvom?

Moja družina ni trboveljska rudarska družina. Za to mi ta kultura nikoli ni bila tako poznana, ampak vedno zelo zanimiva. Zato sem jo želela v povezati s turizmom in bolje spoznati.

Kdaj in zakaj si pričela z nabiranjem delavnih izkušenj v Kavarni ZMŠ Trbovlje?

Letos poleti. Čeprav ne pijem veliko kave, to ljudem predstavlja neko kulturo in zelo rada kuham kavo. Poleg tega, da kavo rada kuham, se potrudim, da je kava  dobra in je videti estetsko. Rada se družim in pošalim s strankami. Nekatere stranke so res prijetne, prijazne in se rade pošalijo z mano. Rada sem hecko, da je ljudem tukaj ”kjut”.

Kakšne so tvoje želje za prihodnost?

To je zame najbolj mučno vprašanje (smeh). Da bi počela nekaj, kar mi je zanimivo. Ob tem vprašanju sem se spomnila stavka angleškega pevca Davida Bowieja:

I don’t know where I’m going from here, but I promise it won’t be boring.

Kaj bi sporočila mladim iz Zasavja?

Čeprav sem že veliko prepotovala, so Trbovlje mesto, kamor se vedno rada vrnem in kjer se počutim domače. Mladim bi sporočila,  naj bodo pogumni in delajo v skladu s svojo dušo. In za konec:  vabljeni v kavarno ZMŠ Trbovlje.

Anže Anžel

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.