Šov tajm: preizkusi odrske deske

Gledališče je veliko več kot “le” tisto, kar vidimo, kadar sedimo med publiko. Tisti, ki ste se z gledališčem že srečali, to dobro veste. Ogrevanje, improvizacija, igre za grajenje ekipe, vaje za govor, še več improvizacije, sedenje v garderobi in razmišljanje, sedenje v garderobi na bralni vaji, branje, črtanje teksta, učenje teksta, ponavljanje teksta, prve vaje na odru, okorno premikanje po odru, izdelovanje scene, iskanje primernih kostumov, glasbe, usklajevanje z lučmi, priprava dvorane, vabilo publiki in … šov tajm, končno!

To je klasično gledališče. Ker pa je super od časa do časa iti ven iz klasičnega in stopiti na neklasično pot, vas tokrat vabimo na gledališko delavnico, na kateri bomo preko gledaliških metod gledališča zatiranih raziskovali sebe, svoja razmišljanja, svoje ideje, probleme, s katerimi se srečujemo kot posamezniki in družba, iskali rešitve in v vse skupaj aktivno vključili publiko, ha-ha-ha.

Sliši se komplicirano. Pa ni. Prideš, se ogreješ, slediš navodilom in ne razmišljaš preveč. Delaš, kar ti govori telo. Izražaš svoje misli, ideje, nazore, prepričanja.

Res se ne sliši preveč kul. Ampak je. Mogoče nam tale članek ne gre preveč dobro od rok, ker stvari raje pokažemo – preko gledališke delavnice, ki jo bomo prvič izvedli v času zimskih počitnic in sicer v ponedeljek, 25.2. 2019, z začetkom ob 11. uri v Klubu MCT.

Če ti bo prva delavnica všeč, te bomo povabili, da ostaneš z nami. Oziroma da prideš nazaj enkrat ali dvakrat tedensko, saj bomo s skupnimi močmi ustvarili gledališko predstavo. Preko improvizacije. Tekst bomo napisali sami, vsebino bomo naštudirali sami, mamo to!

Če te zanima še kaj nam lahko pišeš na MCT FB profilu ali se javi Katri na e-naslov katra.kozinc@mct.si. Prid’!

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.