Slovenska bakla je bila v četrtek tudi v Trbovljah

V Trbovljah se je njena pot začela v Parku kulture. Tam so jo pričakali najmlajši s transparenti in lepimi željami našim olimpijcev v Tokiu, z njima pa sta pot proti stadionu začela podžupanja Maja Krajnik in maskota Perkmandeljc. Pri Zasavskem muzeju je bila predaja med Perkmandeljcem in tipičnim trboveljskim rudarjem, v katerega je bil oblečen Anton Lisec. Skupaj s člani društva Upanje je pritekel do stadiona Rudarja, kjer je bilo že vse pripravljeno za krožni tek po atletski stezi.

Prvi krog je po uvodnem nagovoru pripadel županji Jasni Gabrič in podpredsedniku OKS-ZŠZ Janezu Sodržniku v družbi malčkov iz vrtca, sledili pa so teki trboveljskih športnikov od karateistov in rokometašev do teniških igralcev in nogometašic. Organizatorji so med nosilce bakle povabili tudi predstavnike športnega oddelka GESŠ, dijake Srednje tehniške in poklicne šole Trbovlje, člane Prostovoljnega gasilskega društva Trbovlje mesto ter osnovnošolce OŠ Ivana Cankarja in OŠ Tončke Čeč.

Za slovo od Trbovelj so se bakli in številnim gledalcem na tribuni predstavile še domače mažoretke in četrtkovo pohajkovanje po Zasavju je bilo zaključeno.

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.