Olimpijske igre Tokio 2020 bodo na sporedu med 23. julijem in 8. avgustom letos. Olimpijski komite Slovenije je že drugič zapored pripravil projekt Slovenska bakla, premiero pa je ta doživel leta 2018, pred zimskimi olimpijskimi igrami v Pjongčangu istega leta. Projekt se je letos razširil na območje celotne Slovenije, vodi pa ga 15 regijskih pisarn in zunanjih izvajalcev. Slovenska bakla bo tako potovala tudi čez Trbovlje.

Predvidoma bo Slovensko baklo poneslo 10 tisoč tekačev, ki bodo pretekli vsaj 12 tisoč km, kar je razdalja od Slovenije do Tokia. Slovenska bakla bo tako povezala mlade tekače, rekreativne športnike, občanke in občane ter vrhunske športnike v neponovljivo zgodbo o športnem narodu. S “štafetno” predajo bakle bomo skupaj širili olimpijske vrednote miru, prijateljstva, strpnosti in upanja.

Več podrobnosti o projektu bo predstavljenih na tiskovni konferenci v ponedeljek, 19. aprila s pričetkom ob 11.00 uri, kjer boste dogodek lahko spremljali v živo na vzivo.sta.si in Facebook kanalu Olimpijskega komiteja Slovenije (www.facebook.com/SloveniaOlympicTeam).

Slovenska bakla bo torej na svoji poti po Sloveniji obiskala prav vse slovenske občine in prižgala luč ne le našim olimpijcem, ampak tudi vsem nam.

Kakšen je vaš odziv?
1KUL2LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2022.