Sejemo vrednote prostovoljnega dela!

Jaz #prostovoljim, kaj pa ti? Če je tvoj odgovor ne in želiš to spremeniti, te vabimo na Sejem prostovoljstva, kjer bodo na enem mestu zbrane vse priložnosti za prostovoljno udejstvovanje in za tvoj prispevek k skupnosti.

V Mladinskem centru Trbovlje podpiramo in spodbujamo kulturo prostovoljstva tako v lokalnem kot v globalnem smislu. Verjamemo, da prostovoljstvo uči aktivnega državljanstva in nam omogoča dolgoročni pogled na pravice in hkrati odgovornosti, nas opremlja s kompetencami za življenje in nam omogoča aktivno ukvarjanje z neenakostmi v družbi, kar pripomore tudi h grajenju solidarne, strpne, vključujoče družbe, ki jo sestavljajo aktivni posamezniki.

Prostovoljci krepimo in širimo vrednote solidarnosti, medgeneracijskega sodelovanja, spoštovanja, odprtosti, sočutja, sprejemanja drugačnega, strpnosti, dobro voljo, pomoč sočloveku, hkrati pa si pridobivamo izkušnje in znanje, ki so neprecenljive in so nam v korist tudi na drugih področjih življenja.

Vabimo vse mlade in mlade po srcu, da se nam pridružijo na Sejmu prostovoljstva, na katerem bomo s skupnimi močmi ozavestili in okrepili vrednote prostovoljnega dela in na njih gradili nove prostovoljske zgodbe.

Sejem prostovoljstva je namenjen vsem, ki jih zanima aktivno prispevanje k bolj kvalitetnemu življenju v skupnosti, ki želijo prispevati svoj del pogače pri razvoju in oblikovanju sočutne družbe, v kateri živimo, ter tistim, ki ste na poti iskanja zaposlitve, ki se na tej poti srečujete z izzivi in ki želite biti na tej poti čim bolj aktivni.

Ideja sejma prostovoljstva je zrastla iz koncepta zaposlitvenih sejmov – na katerem bodo imeli bodoči prostovoljci možnost spoznati ponudbo prostovoljskega dela v lokalni skupnosti, hkrati pa bomo na sejmu predstavili tudi možnost opravljanja Evropske solidarnostne enote (ESE) – mednarodne prostovoljne aktivnosti.

Hkrati pa na stežaj odpiramo vrat vsem organizacijam, ki ponujajo možnost udejstvovanja v kakršnih koli prostovoljskih aktivnostih. Če se želite na Sejmu prostovoljstva predstaviti tudi vi in vaša organizacija, nam to sporočite preko e-sporočila na naslov katra.kozinc@mct.si ali na telefonsko številko 035612886 do srede, 10.4. 2019. Veseli bomo vašega doprinosa k grajenju prostovoljske skupnosti.

Sejem prostovoljstva bo v petek, 26.4. 2019, med 10. in 12. uro v Mladinskem centru Trbovlje. 
Vabimo vas, da se nam kot bodoči ali sedanji prostovoljci pridružite.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.