SEJEMO PROSTOVOLJSTVO

Ko enkrat v roke dobimo krhko seme prostovoljstvo, moramo z njim raziskovati svet, ustvarjati nove zgodbe, spreminjati svet, na bolje, itak! Malemu kalčku prostovoljstva pomagamo, da napreduje, se uči, je drzen, pogum in da nenazadnje tudi uživa.

Zakaj se Mladinski center Trbovlje kot organizacija, ki je namenjena delu z mladimi,  toliko ukvarja s prostovoljstvom?

Mladi preko prostovoljskih kompetenc širijo svojo družbeno mrežo ter osvajajo številne kompetence, ki jim pomagajo pri njihovem osebnostnem in poklicnem razvoju. MCT vsako leto podpre različne prostovoljske akcije, ki jih v lokalni skupnosti izvajajo številni posamezniki, društva in druge organizacije. Po raziskavah med vplivnimi evropskimi delodajalci (Erasmus + 2016) so veščine medkulturnega razumevanja, sodelovanja in sobivanja ene izmed ključnih kompetenc za posameznikov osebni in poklicni razvoj.

Katere so optimalne razmere za rast prostovoljstva in katere za razvoj prostovoljca? S katerimi prvinami moramo zalivati seme prostovoljstva, da nam da najboljše učinke in da dobimo najboljše rezultate?

Najboljše nasvete za vzgojo prostovoljcev boš prejel iz ”prve roke”, od ljudi, katerim je prostovoljstvo način življenja.

Naredil bom nekaj dobrega, postal bom prostovoljec! Kaj pa lahko dobrega naredim kot prostovoljec?

Pridi na Sejem prostovoljstva, kjer bo zbran ”cvet lokalnega prostovoljstva”, več kot srečni bomo, da ti odgovorimo na vsa vprašanja.

Sejem prostovoljstva je  namenjen vsem, ki še nimajo semena prostovoljstva in želijo zase izbrati najboljšega, najbolj primernega.

Kar narediš danes, odmeva jutri! Pridi na Sejem prostovoljstva in poskrbi, da bo tvoj odmev še dolgo odmeval.

“Ena od velikih skrivnosti življenja je, da je zares kaj vredno le tisto, kar naredimo za druge.”

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.