Sejemo prostovoljstvo je sejem o prostovoljstvu!

Začni svojo pustolovščino: postani prostovoljec!

V Mladinskem centru Trbovlje podpiramo in spodbujamo kulturo prostovoljstva tako v lokalnem kot v globalnem smislu. Verjamemo, da prostovoljstvo uči aktivnega državljanstva in nam omogoča dolgoročni pogled na pravice in hkrati odgovornosti, nas opremlja s kompetencami za življenje in nam omogoča aktivno ukvarjanje z neenakostmi v družbi, kar pripomore tudi h grajenju solidarne, strpne, vključujoče družbe, ki jo sestavljajo aktivni posamezniki. Zabavno dejstvo je, da je skoraj vsak, ki se je v Mladinskem centru zaposlil, svojo pot tako ali drugače začel kot prostovoljec. Ljudje svoj PROSTI čas damo na VOLJO drugim.

Vabimo vse mlade in mlade po srcu, da se nam pridružijo na Sejmu prostovoljstva, na katerem bomo s skupnimi močmi vzklili semena prostovoljnega dela in pripravili dobro osnovo za začetek novih prostovoljskih zgodb. Na sejmu bomo sejali znanja o prostovoljnem delu, pogovarjali se bomo z organizacijami iz lokalnega okolja, pri katerih je možno opravljati prostovoljsko delo, spoznali bomo koncept EVS, mednarodnega, prostovoljstva. Sejem je namenjen mladim in mladim po srcu, ki jih zanima biti aktivno vključen v družbo, ki želijo prispevati svoj del pogače pri razvoju in oblikovanju sočutne družbe, v kateri živimo, ter predvsem tistim, ki so na poti iskanja zaposlitve, ki se na tej poti srečujejo z izzivi in ki želijo biti na tej poti čim bolj aktivni.

Ideja sejma prostovoljstva je zrastla iz koncepta zaposlitvenih sejmov – na katerem bodo imeli bodoči prostovoljci možnost spoznati ponudbo prostovoljskega dela v lokalni skupnosti, hkrati pa bomo na sejmu predstavili tudi možnost opravljanja EVS. EVS prostovoljci, ki trenutno živijo in delajo v Zasavju, predstavljajo most med MCT in mladimi.

Hkrati pa na stežaj odpiramo vrat vsem organizacijam, ki ponujajo možnost udejstvovanja v kakršnih koli prostovoljskih aktivnostih. Če se želite na Sejmu prostovoljstva predstaviti tudi vi in vaša organizacija, nam to sporočite preko e-sporočila na naslov katra.kozinc@mct.si ali na telefonsko številko 035612882 do torka, 6.3. 2018. Veseli bomo vašega doprinosa k sejanju prostovoljstva.
Sejem prostovoljstva bo v petek, 9.3. 2018, od 10. do 16. ure v Mladinskem centru Trbovlje.
Vabimo vas, da se nam kot bodoči ali sedanji prostovoljci pridružite.

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.