Sarajevo kliče prostovoljce!

V programu Evropska solidarnostna enota v sklopu projekta A Solidarity Invasion iščemo mlado osebo, med 18. in 30. letom starosti, za nepozabno prostovoljsko izkušnjo pri partnerski organizaciji Krila nade v Sarajevu.

Prostovoljske aktivnosti so gonilna sila povezovanja med različnimi organizacijami in mladimi v lokalnem okolju, zato smo v MCT skupaj s partnerji zavezani k stalnemu izvajanju prostovoljskih aktivnosti. Naš cilj je, da da mladi postanejo gonilna sila solidarnosti v lokalnih skupnosti, zato iščemo pogumno mlado osebo, staro med 18. in 30. let, da se za dva meseca, od začetka oktobra do konca novembra, odpravi na opravljanje prostovoljske službe v Sarajevo k organizaciji Krila Nade.

Krila nade je organizacija, pri kateri imate priložnost in možnosti okrepiti svoje veščine, znanje, kompetence glede na vaše specifične želje in glede na trenutne prostovoljske aktivnosti znotraj organizacije. Glavni cilj organizacije je psihološka podpora različnim ranljivim skupinam, med drugim tudi mladim in otrokom, ki imajo učne in socialne težave. Več o organizaciji si lahko preberete na njihovi spletni strani oziroma na njihovem FB profilu.

AKTIVNOSTI PROSTOVOLJCA V ORGANIZACIJI KRILA NADE:
– delo z mladimi in z otroki,
– izvedba ene solidarnostne akcije v lokalnem okolju,
– pomoč organizaciji: administracija, promocija aktivnosti in mednarodnega prostovoljstva, pomoč pri tekočih projektih, priprava in izvedba delavnic z različnimi tematikami, project managment, tečaj angleščine, ipd.,
– priložnost za razvoj osebnega projekta.

V SKLOPU PROJEKTA JE POSKRBLJENO ZA:
– potne stroške do Sarajeva in nazaj,
– stroške prehrane,
– žepnino,
– nastanitev,
– zavarovanje,
– za podporo (pogovor, priprave, logistična pomoč) s strani MCT-ja pred, tekom in po projektu,
– podpora (mentorska, logistična, vsebinska) s strani organizacije Krila nade,
– delo do 7 ur na dan (35 ur na teden), 5 dni v tednu,
– neprecenljivo izkušnjo med od začetka oktobra do konca novembra 2019.

KAJ NAREDIM, ČE ME PRILOŽNOST ZANIMA, PA ŠE NISEM 100% PREPRIČAN/A:
– pišem na katra.kozinc@mct.si, napišem vprašanja, ki me zanimajo, ter se dogovoriš za Skype direktno z organizacijo Krila nade,
– pogovoriš še s prostovoljci, ki so bili prostovoljci pri organizaciji Krila nade v lanskem letu (za kontakte tudi pišeš Katri).

KAJ NAREDIM, ČE SEM 100% PREPRIČAN/A, DA ŽELIM NA PROSTOVOLJSKO IZKUŠNJO V SARAJEVO:
– pišem na katra.kozinc@mct.si in zraven pošljem življenjepis in kratko motivacijsko pismo, zakaj želim na prostovoljsko izkušnjo v Sarajevo.

Seveda se lahko udi oglasiš v MCT, kjer se pogovorimo o vseh dilemah, vprašanjih, ki jih imaš in najdemo najboljšo pot zate.


What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.