Ravnovesje sveta je pravljična pravljica, ki je nastala kot plod domišljije v večerih preden je uspavala svojega Teka. Vsak večer eno poglavje in sanje so bile slajše. Ponovno se je vzpostavilo Ravnovesje sveta. Ubesedeno domišljijo Maše Kafel so igrivo dopolnile ilustracije Vesne Lenić Kreže.

V pravljici Ravnovesje sveta se Tek in Tisja, bratec in sestrica, podata na dolgo pot, kamor ju napotijo prosojne leteče lisičke, ki jih imenujemo bitja sveta. Bitja sveta imajo pomembno nalogo, saj ohranjajo svet v ravnovesju. A ker se na svetu dogaja vedno več slabih stvari, se krepi temna sila, zaradi česar nasprotja niso več uravnotežena. Tek in Tisja na svoji poti srečata gozdna bitja, ki živijo pod zemljo, smešnega živobarvnega ptiča, ki jima posodi krila, od bliže spoznata temna bitja ponoči in morsko babico v podvodnem mestu. Ali bosta našla knjigo sveta, ki jo morata odpreti, da bo čarobni prah na svetu zopet vzpostavil ravnovesje?

Vizija Mladinskega centra Trbovlje je, da so mladi nosilci razvoja v Zasavju in eno izmed prednostnih področij, ki jih podpiramo, je realizacija njihovih idej.  Predvsem tistih ustvarjalnih, pogumnih, drznih, pa tudi potrpežljivih. Ena takšnih se je rodila v glavi Maše Kafel in je nastala v programu MCT, v okviru katerega podpiramo mlade avtorje. Pravljica Ravnovesje sveta je zanimiva zgodba bratca Teka in sestrice Tise, ki se skupaj podata na domišljije polno popotovanje, v katerem bodo uživali tako otroci kot njihovi starši.

Pravljico bomo premiero predstavili v soboto, 23.11. 2019, ob 11. uri v Mladinskem centru Trbovlje, kjer bo pravljica na voljo tudi za nakup.

Kakšen je vaš odziv?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2023.