Mednarodna mladinska izmenjava »Kakšen bi bil svet?« oz. »What would the world be like?«, katere dogajanje je bilo vodeno s strani slovenske ekipe, je dogajala v začetku novembra  v Trbovljah. Vodilna tematika je bil boj proti diskriminaciji in proti sovražnemu govoru, ki je vse bolj prisoten v današnjem času. V izmenjavo so bili vključeni še trije partnerji siz Hrvaške, Madžarska in Nemčije. Cilj izmenjave je bil posneti 4 različne filme v 4 različnih žanrih, ki naj ne bi presegali 5 min minutaže. Vsako skupino so sestavljali mentor in štirje udeleženci. Med potekom izmenjave so se filmi snemali v mednarodnih skupinah, tako da je bil režiser v posamezni skupini iz druge države. Kot pripravo na izmenjavo je morala vsaka skupina pripraviti svoj scenarij, tako da je vsaka država imela svojega režiserja, ki je na podlagi tega scenarija tekom izmenjave posnel film. Snemalno knjigo in snemanje pa smo opravili na sami izmenjavi. Osnovna metodologija izmenjave je bila medijska produkcija.
S projektom “What would the world be like” smo želeli spodbuditi spoznavanje lastne kulturne dediščine, spoznavanje in razumevanje različnosti ter skupnih stičnih točk med mladimi različnih kulturnih in ozadij, spodbuditi premagovanje strahu pred različnostjo ter razumevanje lastne identitete in umeščanje te identitete v širši evropski prostor.

Posebnost: Dodatna predstavitev in promocija projekta v vseh sodelujočih partnerskih državah. Za organizacijo predstavitve bodo poskrbele partnerske organizacije.

Vrednost: 7.994,00 €

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.