Luna je simbol povezanosti in prav to je želel doseči tudi projekt »Under the moon – Pod luno«: ozavestiti razmišljanje o povezanosti ljudi na tem planetu, ne glede na državo ali razlike v kulturi. Cilj je bil združiti mlade z različnimi zgodbami in ozadji iz vsega sveta ter ustvariti eno zgodbo v obširnem in raznolikem projektu na temo medijev s končnim rezultatom – filmom. V projektu so sodelovale organizacije iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Srbije.

Organizirali smo tri srečanja na katerih so si sledili: pisanje in razdelitev scenarija na Madžarskem, zaključek scenarija in priprava na snemanje z izdelavo snemalne knjige v Sloveniji ter zaključevanje filma v Srbiji. Vsaka skupina je tako dobila del scenarija, ki ga je nato posnela v lastni državi. Med srečanji smo organizirali različne delavnice, na katerih so udeleženci pridobili kompetence iz medijske pismenosti in praktičnega dela na področju medijske produkcije. Na koncu smo vse štiri prispevke združili v film.

V okviru zaključka projekta je bil tako izdan film in njegova premiera v okviru predstavitve mednarodnih projektov. Po vrnitvi je prav tako potekala predstavitev in promocija projekta v vseh sodelujočih državah.

Posebnost: Dodatna predstavitev in promocija projekta v Budimpešti na mednarodnem filmskem festivalu »Busho«.

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.