Glavni vlogi pri prijavi prevzemata mlada mentorja Saša Borštnar in Enej Tržan v ZMŠT. Saša, študentka upravnega področja, je že kot najstnica sodelovala v številnih izmenjavah in vodila aktivnosti za mlade. V Španiji je bila del ESC prostovoljske izmenjave, v Brežicah pa je pridobila znanje za delo z mladimi. Enej, srednješolec, že sodeluje z ZMŠT in želi poglobiti izkušnje na področju mladinskih izmenjav ter ozaveščanja o mentalnem zdravju.

Oba bosta svoje izkušnje in znanje delila pod mentorskim vodstvom Aneje Tahirović in Tjaše Golob. Tjaša, socialna pedagoginja, združuje teoretično in praktično znanje ter se osredotoča na celostni razvoj posameznika. Aneja, z magisterijem iz biomedicine, poudarja povezavo med biokemijo možganov in mentalnim zdravjem.

Projekt se osredotoča na potrebe mladih, še posebej v luči pandemije COVID-19, ki je poudarila pomen skrbi za mentalno zdravje. Cilj je mladim ponuditi orodja za samopomoč, povečati ozaveščenost o mentalnem zdravju in vzpostaviti podporno skupnost. Projekt sodeluje z organizacijami iz BIH in Španije, ki prav tako opažajo naraščajoče stiske med mladimi.

Glavni cilji projekta so:

  1. Učenje vzpostavljanja stika s seboj in naravo.
  2. Osvajanje tehnik za soočanje s stresom.
  3. Zagotavljanje varnega prostora za udeležence.
  4. Izražanje čustev skozi umetniške tehnike.

Rezultati izmenjave vključujejo naučene tehnike soočanja s stresom, refleksivni dnevnik, zaključni dogodek v ZMŠT ter izdajo Youthpass potrdil.

 

 

What's your reaction?
1KUL1LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.