Mladinska izmenjava ART IS A LANGUAGE združuje mlade med 14. in 17. let starosti iz Slovenije, Danske, Islandije in Španije.

Osrednja tema izmenjave je, da se mladi seznanijo z trajnostnim razvojem skozi krativna orodja. Namen projekta je povečati pomen trajnosti in trajnostnega razvoja skozi kreativne metode, kot prispevek pri okoljevarstvenemu zavedanju mladih.

Cilji projekta:
1. Ozavestiti problematiko prekomernega nakupovanja oblačil skozi ponovno uporabo in predelavo že nošenih oblačil in modnih dodatkov.
2. Obdelati še 3 problematike na temo trajnosti in trajnostnega razvoja, s katerimi se srečujejo partnerske države.
3. Spoznati in izkusiti izražanje osebnega mnenja skozi kreativnost.

Mladi bodo pred izmenjavo organizirali reciklažnico – izmenjavo rabljenih oblačil, kjer bodo zbrali oblačila in modne dodatke, ki jih ne uporabljajo več, jih med seboj izmenjali za namen ponovne uporabe, kar bo ostalo bo namenjeno za predelavo, ki jo bomo na izmenjavi izvedli skozi delavnice.V okviru modne revije bo izveden tudi fotoshooting. Slike se bodo obdelale in pripravile v letake, ki jih bomo razdelili po javnih ustanovah v lokalni skupnosti. Predhodno bo vsak partner izvedel raziskavo o ozaveščanju problematike hitro spreminjajoče mode z vidika trajnosti.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.