Pridruži se nam – ustvarjamo nov medij!

Živjo, sem Elvedina in pisanje je že od nekdaj moja strast – v srednji šoli sem se najbolj veselila nalog, ki so mi dovolile svoje misli izliti na papir in ravno za to bom vedno hvaležna profesorici slovenščine, ki je v nas spodbujala kritično razmišljanje. Le-to pa me je spodbudilo tudi k pisanju tega prispevka in na idejo, o kateri več v naslednjih odstavkih. Beri dalje.
Mislim, da smo mladi prevečkrat tiho, ko se v javnosti govori o kakšnih pomembnih vprašanjih, prevečkrat zamižimo na eno oko in gremo mimo kot, da ni nič. Pravzaprav pa smo mi tisti, ki se moramo v danih trenutkih oglasiti in povedati svoje mnenje na glas. Čeprav nekateri »pomembnejše« teme prepuščajo v roke starejšim in bolj izkušenim, pa bi mladost postavila v našo bran. Smo nepopisan list papirja, v veliki večini še polni zagona in upanj, da lahko nekaj spremenimo in ne smemo dovoliti, da nas vsakdanjik in družba ukalupi v stroj brez svojega mnenja, ki slepo sledi množici.
Želim si, da se v Mladinskem centru Trbovlje zbere skupina mladih, ki bo družbi dokazala nasprotno. S skupnimi močmi bomo ustvarili varen prostor, kjer bomo mladi debatirali o različnih temah, ki nas zanimajo in bi o tem pisali prispevke, delali intervjuje, raziskovali zgodbe, ustvarjali svoj medij. Samo nebo je naša meja – čeprav to zveni res klišejsko – a ustvarimo lahko zgodbe, pravljice, ustvarimo revijo ali pa celo svojo knjigo.
Če si tudi ti mnenja, da se mladi premalokrat oglasimo, ko gre za nas in našo prihodnost, te vabim, da se mi pridružiš v medijski interesni skupini. Pogovarjali se bomo o medijih, o pasteh, ki smo jim kot bralci nenehno podvrženi in se počasi spreminjamo v ovčke, ki sledijo vladajoči skupini.
Rada bi spodbudila kritično mišljenje. Razvijali bomo svoj odnos do informacij, ki smo jim vsakodnevno podvrženi in s katerimi nas bombardirajo, se do njih opredelili in jih raziskovali. Kaj, zakaj, kako, kdaj, kje, kako? Osnovna vprašanja, na katera bomo iskali svoje odgovore. Želimo postati avtonomni bralci, poslušalci, gledalci, ki znajo razmišljati s svojo glavo, ki znajo podati in sprejeti kritiko, kadar je to primerno in s katerimi ni moč manipulirati. Dvomili bomo o prebranem, povedanem in spodbujali izražanje lastnega mnenja, izražanja stališč in se ob tem zabavali. Znanje je naše orožje in vem, da ga imamo mladi ogromno. Zbrali se bomo mladi, ki radi pišemo in se tako izražamo. Kako bomo delali in o čem bomo pisali, pa je prepuščeno nam, mladim. Fino, kajne? Sami si bomo izbirali teme in se dogovarjali o našem načinu dela. Če te zanima kaj več, mi piši na elektronski naslov: elvedina.mujkic@gmail.com

Elvedina Bešić Mujkić

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.