PREIZKUS TELESA IN DUHA

 

September poleg šole prinese tudi čas za izbor prostočasnih in popoldanskih aktivnosti, če posamezniku ostane preveč energije. Ena izmed stalnih možnih izbir v Trbovljah je tudi vpis v Karate klub Trbovlje. Klub se ponaša z več kot petinštirideset letno tradicijo ter trenutno z več kot 190 člani. Njihov decembrski mednarodni karate turnir, ki bo letos na vrsti že petinštiridesetič, pa je eden najstarejših tovrstnih v Evropi.

 

Treniranje karateja v odraščajočem obdobju razvija sposobnost orientacije v prostoru, občutek ravnotežja, moč telesa, bistrost duha, koncentracijo in natančnost. Zahvaljujoč vestnemu treniranju se lahko lepo razvijejo pomembne karakteristike osebnosti, kot so odločnost, marljivost in samokontrola. Za mlade, ki se še razvijajo in rastejo, se dobre lastnosti karateja prenašajo tudi na kasnejša leta. Karate omogoča tudi tekmovalni razvoj tistim, ki želijo tekmovati doma in v tujini. V preteklem letu so tekmovalci Karate kluba Trbovlje osvojila kar 207 medalj, od tega deset naslovov državnih prvakov, zlato in bronasto medaljo na Svetovnem pokalu za mlade, peto mesto na mladinskem evropskem prvenstvu, dve srebrni medalji na Balkanskem prvenstvu, imeli pa smo tudi tekmovalko na prvem mestu svetovne karate lestvice.

 

Nove člane vabijo k vpisu tudi letos, najdete jih v večnamenskem prostoru OŠ Trbovlje vsak ponedeljek in sredo, med 17.00 in 18.00. Sprejemajo mlade od 5. leta naprej. Več informacij tudi na 041 949 270.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.