Poletni ustvarjalni natečaj “Moj, tvoj, naš MCT”

V Mladinskem centru Trbovlje spodbujamo vas, mlade, k razmišljanju in izražanju v sodobnem prostoru in času. Želimo, da mladi soustvarjate mladinski center – tako njegovo vsebino kot tudi njegovo podobo. Vabimo vas, da se udeležite ustvarjalnega natečaja »MOJ, TVOJ, NAŠ MCT«.

Če zaprete oči in si zamislite, da vstopate v MCT skozi glavna drsna vrata. Na svoji desni opazite ogromno tablo, na kateri je zapisan moto in narisan logo projekta Ključ. Projekt Ključ se je zaključil. Še vedno verjamemo v moto projekta, »kdor išče delo, hitreje najde službo«, in še vedno izvajamo delavnice za krepitev mehkih in specifičnih veščin v sklopu MCT programa Ključ po Ključu. A vendar si želimo spremembe.

Ta del našega in vašega prostora želimo spremeniti glede na vašo idejo. Narišite, naslikajte, skicirajte… nam, kaj bi moral videti vsak obiskovalec ob vstopu v MCT.

Podobo Trbovelj včeraj, danes, jutri? Vašo vizijo, vizijo mladih Trboveljčanov? Mozaik dejavnosti za mlade, ki jih ponujamo v MCT? Podobo vašega prostega časa ali mogoče kaj bolj abstraktnega, surrealističnega, post-apokaliptičnega?

V juliju nas zasujte s svojimi idejami o tem, kakšna naj bo podoba table ob vstopu v MCT. Dajte svoji domišljiji prosto pot, naj vam poletni dnevi prinesejo sveže ideje.

Vabimo vas, da nam na v kakršnem koli formatu (analognem ali digitalnem) in v kateri koli tehniki ustvarjanja (risba s svinčnikom, barvicami, flomastri, akvareli, praskanke, grafike…) pošljete svojo izvirno skico, risbo, načrt… table na steni ob vstopu v MCT.

V začetku avgusta bomo izbrali in s praktičnimi nagradami v sodelovanju z lokalnimi organizacijami in zavodi nagradili tisto idejo, ki se nam bo zdela najbolj iskriva, domiselna, drugačna, jo pretvorili v nalepko in z njo prelepili tablo Ključ.

Vse ideje (slike, fotografije,…) in njihove avtorje bomo predstavili na spletni strani mct.si ter na družabnih omrežjih Facebook in Instagram. Zavrnili pa bomo vse ideje z žaljivo, nestrpno, sovražno, diskriminatorno vsebino.

Natečaj bo potekal med 1. in 31. julijem 2019. V tem času poišči idejo in pripravi / ustvari skico in nam prijavo najkasneje do 31. 7. 2019 pošlji po pošti na naslov Mladinski center Trbovlje, Ulica 1. junija 18, 1420 Trbovlje s pripisom “ustvarjalni natečaj” ali jo osebno prinesi v Kavarno MCT, kjer bosta na voljo tudi prej omenjeni izjavi, lahko pa jo pošlješ tudi preko e-pošte. Ne pozabi pripisati svojih podatkov (ime, priimek, letnico rojstva in kontakt) ter priložiti izjave o avtorstvu ter soglasja staršev (za mladoletne).

Izdelek tudi poimenuj. Osebne podatke prijavljenih bomo v skladu z Uredbo o varovanju osebnih podatkov hranili v MCT in jih uporabili izključno za potrebe natečaja, hranili pa jih bomo tri leta. Ime in priimek avtorjev izbranih izdelkov bo javno objavljen na spletnih omrežjih MCT.

Za več informacij in pojasnila smo vam na voljo na telefonski številki 035612881 (Tanja Vozelj) ali preko e-naslova tanja.vozelj@mct.si.

Pogoji sodelovanja so:

 1. Natečaja se lahko udeležijo mladi med 15. in 29. letom starosti. Mladoletnim udeležencem natečaja starši podpišejo soglasje za udeležbo na natečaju.
 2. Skica mora biti avtorsko delo. Avtor podpiše izjavo o avtorstvu, ki je v prilogi tega natečaja.
 3. Na podlagi prejetih skic bo komisija izbrala in nagradila najprimernejšo za poslikavo stene v MCT hostlu.
 4. Avtor(ji) zmagovalne skice bodo prejeli bogate praktične nagrade, njihovo delo pa bo del Mladinskega centra Trbovlje.
 5. Natečaj poteka med 1. in 31. 7. 2019.
 6. Prijavo naj avtorji posredujejo na naslov Mladinski center Trbovlje, Ulica 1. junija 18, 1420 Trbovlje, s pripisom »Ustvarjalni natečaj«, jo oddajo osebno v MCT ali pošljejo preko e-pošte.
 7. Skica v kontekstu tega natečaja pomeni kakršno koli formo umetniškega izdelka (list papirja, fotografija, pdf dokument, …).
 8. Avtor s sodelovanjem v natečaju sprejema vse pogoje le-tega.

Način ocenjevanja zgodb:

 1. Prispele prijave bo ocenjevala komisija sestavljena iz enega predstavnika zaposlenih, enega EVS prostovoljca ter enega mladega prostovoljca, ki sodeluje z MCT.  
 2. Skico, ki bo krasila vhod MCT-ja, bomo izbrali na podlagi naslednjih meril: izvirnost, kreativnost, iskrivost, domiselnost.
 3. Komisija si pridružuje pravico, da ne izbere nobenega ustvarjalca ali da jih izbere več in njihove ideje združi. O slednjem se bo komisija predhodno posvetovala z avtorji skic.
 4. Komisija si pridržuje pravico, da zavrne oz. iz tekmovanja izloči vsebine z žaljivo, diskriminatorno, sovražno, nestrpno vsebino.
 5. Razglasitev rezultata natečaja bo v začetku avgusta 2019. O dogodku bodo vsi udeleženci natečaja predhodno obveščeni.
 6. Skico zmagovalnega ustvarjalca/ustvarjalke bomo (s skupnimi močmi – z avtorjem) pretvorili v nalepko v velikosti 2,5m x 1,5 m in bo krasila vhod v MCT. Vsi ustvarjalci bodo predstavljeni na spletni in Facebook strani MCT.  
What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.