Počitnice!

Zimske počitnice so že pred vrati. Letos ste trboveljska mladina srečneži, ki si boste kot prvi oddahnili od vsakodnevne rutine ”v šolo in domov”. Ob trendu globalnega segrevanja ozračja vam z radostmi na snegu (žal) bolj slabo kaže. Le vprašajte kakšnega ”starega” človeka- svoje starše, na primer, kako je bilo, ko so bili oni mladi. Novembra so prve snežinke napovedale prihod zime. Božiči so bili prav kičasto beli, ceste zasnežene, otroci prejšnjega tisočletja so se celo zimo smučali zgolj nekaj minut od doma- v legendarni Medvednici. Brez snežnih topov, vendar z večno vrsto pred sedežnico, ki je veselo obratovala nekaj mesecev. Celo smučarski klub je vozil mularijo na treninge v Medvednico. Od novembra do marca. Celo poseben smučarski avtobus je nekajkrat na dan poln peljal gor in dol. Zadnja leta žal bolj slabo kaže za razvoj smučarske dejavnosti v neposredni okolici Trbovelj- morda bi lahko letos uvedli novo disciplino, smučanje po zvončkih in trobenticah.

A proč s spomini na davno minule dni; počitnice so tukaj in zdaj, treba je poiskati srečo v tem, kar imamo.

In kaj imamo? Ne, ne recite: ”Sej u Trboulah se pa itak nč ne dugaja!” in ne rezervirajte si še sedeža pred domačim računalnikom, kajti v MCT DUGAJA.

Seveda, za vsakega nekaj. Čeprav imajo načeloma starejši prednost, bomo začeli z malo mlajšimi. Open club na stežaj odpira vrata mladim pustolovcem- ni počitnic, ni izgovora. Naslednja stvar, ki vas vedno navduši, je sleepover. Kot veste, so zaradi velikega zanimanja potrebne prijave- število prenočevalcev je (žal) omejeno. Ne odlašajte, da vam ne bo žal…

FIFA turnir- tudi takšnih turnirjev se običajno udeležite v velikem številu, zato: prijave 🙂

Ker smo vsi skupaj navdušeni nad ponovno uporabo in recikliranjem ter neverjetno osebnim modnim kombinacijam, ki jih v nakupovalnih središčih ni moč najti, ponovno odpiramo Reciklažnico. Nekaj prinesemo mi, nekaj vi, pa naj stvari krožijo. Da bo izbira še pestrejša, bodo pri nas naprodaj (po norih cenah) tudi nora oblačila iz Stare šole.

Pa smo prišli do najstarejših- Indoor paintball turnir v Ljubljani– edin dogodek, za katerega moraš biti polnoleten (vsaj) in ki (žal) ni brezplačen. Očitno ”orožarski lobi” ne spoštuje načel prostovoljstva.

Datumi in ostale podrobnosti?

Na naši Facebook strani, seveda. Dobrodošli.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.