OTVORITEV KOPALNE SEZONE

Spoštovani obiskovalci Letnega kopališča Trbovlje,

glede na trenutne vremenske razmere in trenutno temperaturo si je malo težko predstavljati biti oblečen v kopalke, se namakati v zunanjem bazenu, uživati ob hladni pijači, se družiti na trboveljskem kopališču s prijatelji, pa vendar …

Ne glede na vse se otvoritev kopalne sezone vseeno bliža. Ukrepi za zajezitev širjenja okužb s korona virusom se postopoma sproščajo, niso pa še v celoti odpravljeni. Vse informacije, vezane na še veljavne ukrepe, so na oglasni tabli pred vhodom na letno kopališče kot tudi v notranjih prostorih, namenjenim oglaševanju. Prosimo, da navodila preberete in upoštevate, saj bomo le tako uspešno varovali sebe in ostale okoli nas.

Uradna otvoritev letnega kopališča je običajno na občinski praznik 1. junija. Kot rečeno pa so ukrepi, vezani na korona virus ter nenazadnje tudi na vreme, otvoritev dodobra prestavili.

Otvoritev kopališča bo torej v ponedeljek, 22. 6. 2020, ob 9. uri. Enotna cena vstopnice na dan otvoritve bo 2,50 €.

Kot vsako leto tudi letos Društvo za podvodne dejavnosti Trbovlje v sodelovanju z Zavodom za mladino in šport Trbovlje organizira »Dan odprtih vrat v podvodni svet«, ki bo letos v soboto, 27. 6. 2020, od 10. ure dalje. Prikazana bo potapljaška oprema, predstavitev osnov potapljanja, prav tako pa bo možen preizkus potapljanja pod budnim očesom inštruktorjev plavanja ter izkušenih potapljačev. Tudi slikanja pod vodo ne bo manjkalo.

Tudi v letu 2020 bomo v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine trikrat tedensko izvajali animacije (razna tekmovanja in igre, tako v vodi kot na suhem) za naše najmlajše. Zavod za mladino in šport bo v poletnih mesecih poskrbel za popestritev dogajanja na bazenu. Za vas smo pripravili DJ Disco day, DJ Disco night. Za vse generacije bomo v juliju ob torkih in četrtkih v dopoldanskem času izvajali vodno aerobiko. Pripravljamo skupne aktivnosti za družine, turnirje odbojke na mivki, namiznemu tenisu, badmintonu in drugih športnih aktivnosti. Prav tako se bo na Letnem kopališču Trbovlje odvil del programa Mlada olimpijada, ki bo potekala od 13. 7. do 17. 7. 2020. ZMŠT bo v sodelovanju z DPM in Plavalnim klubom Rudar Trbovlje izvedel začetne in nadaljevalne tečaje plavanja. V mesecu avgustu načrtujemo gledanje zvezd pod budnim očesom astronoma. Najaktivnejši otroci bodo nagrajeni – s sladoledom, pizzo, vodno žogo. Tedenski urnik z datumi posameznih poletnih dejavnosti objavimo v naslednjih dneh.

V lanski sezoni smo poskusno izvedli spremembo delovnega časa. Le-tega smo med delavnikom podaljšali za eno uro, in sicer od 9. do 19. ure (pred tem do 18. ure). V tej eni uri so člani Plavalnega kluba Rudar imeli na voljo le polovico bazena, polovico pa ga je bilo na voljo obiskovalcem bazena. In to lansko novost ste z odobravanjem sprejeli, zato letos postaja stalnica!

Tudi letos poskusno uvajamo novost – postavitev dveh prog za nemoteno plavanje v času večernega kopanja. Glede na vaš odziv se bomo v naslednjem letu odločali, ali bo tudi to postala stalnica.

Z veseljem vam sporočamo, da cene vseh vstopnic v letu 2020 ostajajo nespremenjene!

Bazen je za kopalce odprt:

med delavniki od 9. do 19. ure

ob sobotah, nedeljah ter praznikih od 9. do 19. ure

večerno plavanje od 20. do 22. ure (v avgustu od 19. do 21. ure)

V primeru slabega vremena (hladno, deževno, vetrovno) bo bazen občasno zaprt.

Kopalno sezono bomo predvidoma zaključili v začetku septembra, seveda v odvisnosti od vremena.

Skupaj z vami si želimo lepega vremena ter upamo, da boste preživeli nekaj prijetnih uric na našem kopališču.

                                                                       Zavod za mladino in šport Trbovlje

                                                                                      Edvard Bravec

Informacije v zvezi z Letnim kopališčem je možno dobiti na blagajni kopališča oziroma po telefonu 0356 25 295 ali na sedežu zavoda, Ulica 1. junija – tel. 03 561 28 85.

Trbovlje, junij 2020

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.