OTVORITEV “JAVOR TRAILS” – PRVI TRAIL CENTER V ZASAVJU

Mountainbike klub Trbovlje je v lanskem letu pričel z novim projektom in sicer z pridobivanjem dovoljenj za gradnjo trailov, ki bodo povezani v celoto kot JAVOR Trails. Končali so 1. fazo projekta na pobočjih 1131m visokega Javorja, ki vključuje kar 5 trailov: ELICA (flow trail), JAVOR, POSEKA, GARAŽA in JELOVICA.

Traile v sklopu ostalih izjemnih poti nad Trbovljami povezujejo skupaj v celoto TRBOWLE TRAILS. Ime ki pomeni sopomenko za PRAVO GORSKO KOLESARJENJE!

Vabljeni na otvoritev v nedeljo 13. junija 2021, z začetkom ob 10.00h na vrhu Svete Planine, tik pod pobočjem Javorja.

 

Z gradnjo namenskih poti Trbovelj ne postavljajo na svetovni gorsko kolesarski zemljevid…tam Trbovlje že so! Namreč MTB Trbovlje je klub z bogato zgodovino. Klub deluje že 21 leto, v tem času pa so dosegli številne odmevne rezultate v spustu, enduru in olimpijskem krosu, kjer so člani med drugi osvojili naslove državnih prvakov, osvojili državne pokalne naslove, nastopali v reprezentanci in osvojili 6 klubskih državnih naslovov.

DOWNHILL JAVOR – že od leta 1999

Organizirali so številne pokalne tekme, državna prvenstva in mednarodne UCI dirke, ker so gostili številne športnike širom sveta…od Anglije do Nove Zelandije. Tekmovalna trasa pod Javorjem je z zlatimi črkami zapisana v zgodovino slovenskega spusta.

ORGANIZACIJA SVETOVNEGA POKALA V SPUSTU (Mercedes Benz UCI MTB World Cup Lošinj 2018)

Z projektom urejanja poti na otoku Lošinju (Hrvaška), kamor so člani kluba pogosto zahajali na zimske priprave, so pričeli leta 2011. Lokalna in predvsem Turistična skupnost Mali Lošinj, sta kmalu spoznali dodano vrednost, ki jo tovrstna infrastruktura prinaša k turizmu, kar je pripeljalo k izvedbi projekta Mercedes Benz UCI Mountainbike World Cup Lošinj.

Največji projekt katerega koli kluba iz Zasavja do sedaj. Prenos v živo si je preko platforme RED BULL Media House ogledalo več miljonov ljudi, unikatno dirko, katero primerjajo z Formulo 1 v Monaku pa 10.000 gledalcev. Za izvedbo smo prejeli številne pohvale in priznanja tako športnikov kot lokalnih skupnosti Lošinj in Trbovlje.

Kaj je pravzaprav JAVOR TRAILS – prvi trail center v Zasavju

THIS.IS.MOUNTAINBIKING.

JAVOR TRAILS

Pobočje pod Javorjem, ki je z 1131m tretji vrh Zasavja ima teren, kjer so tereni idealni za gorsko kolesarjenje. Gozdovi z blago naklonino se nahajajo v neposredni bližini mest Trbovlje in Zagorje ob Savi, na povprečni nadmorski višini 1.000m. Traile bi lahko opisali z več pridevniki, a najbolje da jih preizkusite sami. Naše mnenje? povzemajo bistvo gorskega kolesarjenja.

Gorsko kolesarjenje je izredno atraktiven in zanimiv šport, njegova množičnost je trenutno v velikem porastu. Ker pa urejenih gorsko kolesarskih poti v našem okolju še ni, čutimo dolžnost do naše in mlajše generacije, da to področje uredimo.

TURIZEM V ZASAVJU?

SEVEDA! Gorsko kolesarske poti so namenjene kolesarjem, ki bi radi kolesarili po urejenih poteh, ločenih od pešpoti, cest. Poti lahko štejemo med trajnostni razvoj, s tem širimo turistično ponudbo v občini in vabimo v naše okolje športno aktivne turiste.

 

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.