Open club

Ob torkih in petkih je v Mladinskem centru Trbovlje še posebej živahno, saj mladi dobijo priložnost, da v družbi vrstnikov preživijo popoldne na drugačen način v aktivnostih Open kluba. Namenjen je otrokom in mladostnikom, ki si želijo kvalitetno preživeti čas izven šolskih dejavnosti ali doma, se na zabaven način naučiti česa novega in zanimivega ter tako nadgraditi svoje znanje ali veščine, hkrati pa se počutiti sprejete, varne in zaželene.

Open klub poteka dvakrat tedensko, ob torkih in petkih med 14. in 18. uro v večnamenskem prostoru Mladinskega centra Trbovlje. Vse dejavnosti open kluba so za mlade v celoti brezplačne, saj na ta način zagotavljamo enake možnosti tudi tistim, ki se sicer takega programa ne bi mogli udeleževati.

 

Osnovni namen je mladostnikom ponuditi kvalitetno druženje in preživljanje prostega časa, učno pomoč, sodelovanje na delavnicah, katerih namen je tako ustvarjanje, druženje, kakor tudi neformalno učenje na podlagi pozitivnih izkušenj ob sodelovanju z vrstniki in mentorji. Mladinski delavci pa smo mladim na voljo tudi za pomoč pri težavah in izzivih, s katerimi se soočajo.

7 MITOV/zmot O AKTIVNOSTIH V MCT:

–          Če želiš obiskovati aktivnosti open kluba, se moraš včlaniti:

NE DRŽI – v MCT-ju ne poznamo članstva, zato je na naše aktivnosti dobrodošel prav vsak, ki rad v družbi mladih odigra kakšno partijo kart ali activityja, ali pa se preizkusi v namiznem tenisu in nogometu.

–          Aktivnosti v open klubu so plačljive:

NE DRŽI – vse aktivnosti, ki jih prirejamo za mlade, so brezplačne. Vstopnica je le tvoja dobra volja in pripravljenost na sodelovanje in druženje.

–          Aktivnosti v open klubu so obvezne:

NE DRŽI –  v open klub lahko prideš samo enkrat, enkrat na mesec, enkrat na teden ali pa kar vsak torek in petek – kakor ti paše. Lahko prideš samo na brezplačen Wi-Fi, zabiješ čas pred treningom ali glasbeno šolo, po koncu pouka narediš domačo nalogo ali pa na primer sodeluješ na gledališki delavnici – izbira je tvoja.

–          V open klubu se moraš učiti, kot v šoli:

NE DRŽI – osnovni namen kluba je, da je to prostor, kjer se mladi družijo, preživljajo prosti čas, poiščejo učno pomoč ali pa samo nekoga, s komer se lahko pogovorijo o svojih težavah … Pogosto pa v klubu izvajamo nekoliko drugačne aktivnosti, pri katerih se boš zabaval, mimogrede pa še kaj novega naučil – brez učbenikov, zvezkov in ocen.

–          V open klubu moraš vedno sodelovati v aktivnosti, ki takrat poteka:

NE DRŽI – če ti kakšna aktivnost ni všeč, te sploh ne zanima, je zate neprijetna ali pa te je sram sodelovati, imaš vedno možnost, da samo opazuješ in se morda priključiš kasneje, ali pa takrat počneš kaj drugega. Naše pravilo je, da nikogar ne silimo k sodelovanju.

–          V open klub lahko prideš kadarkoli:

DELOMA NE DRŽI – open klub sicer ni odprt ves čas, ker v njem potekajo tudi druge aktivnosti, kot so mladinske izmenjave, usposabljanja in druge vsebine, temveč je mladim na voljo za preživljanje prostega časa vsak torek in petek med 14:00 in 18:00. V klub lahko prideš kadarkoli v omenjenih terminih, petkove vodene aktivnosti pa se običajno dogajajo med 16:00 in 18:00.

–          Program open kluba je strogo določen:

NE DRŽI – prav vsak, ki pride v open klub, lahko sooblikuje njegov program. Imaš idejo, kaj bi še lahko počeli v klubu – povej jo na glas, saj smo veseli tvojih predlogov, s katerimi bo klub zaživel v zabavnih, zanimivih, morda poučnih, zagotovo pa v aktivnostih, ki so po tvojem okusu.

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.