Odkrivanje skritih kotičkov-nov način življenja?

Odkrivanje sveta, novih kultur in skritih kotičkov je postal način življenja. Potovanja so zadnja leta zelo popularna. Od malo krajših, največkrat do naših južnih sosedov pa vse do zelo eksotičnih, dolgih potovanj. Letalske povezave se zdijo precej dostopne. Če se vsaj malo potrudiš, lahko dobiš precej ugoden let iz bližnjega letališča. In ne samo tujina, tudi Slovenija je kot biser v osrčju Evrope.

 Potovanja večini ljudi predstavljajo pobeg iz vsakdanjega življenja, sprostitev in užitek. Popotništvo pa je postal način življenja. Nenehno iskanje novih lokacij in možnosti kratkega pobega, odkrivanje različnih načinov potovanja in analiziranje cenovno ugodnih lokacij je zgolj začetek pustolovščine.

In zakaj so potovanja tako zelo super? Ker nam dajejo življenjske izkušnje. Ker smo primorani uporabiti svoje organizacijske sposobnosti, načrtovati, analizirati in reševati težave, ki se nam tekom poti lahko postavijo poprek. Ker nam odkrivanje novih kotičkov našega planeta odpre pogled na celotno situacijo. S potovanji se naše razmišljanje spreminja. Velikokrat ugotovimo, da je naša Slovenija super. Da živimo na precej varni lokaciji, imamo vso podporo, ki jo potrebujemo, čeprav se včasih zdi, da ni tako.

Ljudje smo si različni. In tako je tudi prav. Na potovanjih spoznamo nove ljudi, se povežemo z njimi in ustvarimo prijateljstva, ki imajo posebno mesto v našem srcu. Ni lepšega, kot potovati na drug konec sveta, kjer te čaka prijatelj in ti približa njegovo kulturo in razširi tvoj pogled na svet.

Vsake toliko časa je super, če stopimo iz naših okvirjev. Super je, če življenju ponudimo priložnost in se prepustimo. Če čutiš, da te življenje želi popeljati na popotovanje nekam na drug konec planeta, sprejmi to ponudbo! Sprejmi ponudbo, saj boš domov prišel (ali pa mogoče sploh ne) poln/a novih izkušenj, zgodb in poznanstev, ki ti bodo ostale za vedno.

Ni lepšega, kot pripovedovanje dogodivščin in deljenje dragocenih izkušenj. Prav to, bom 14.4.2021 ob 19. uri delila z vami. Nekaj vtisov, spominov in zanimivih prigod z otoka, kjer se prašiči in krave prosto sprehajajo po cesti. Korzika, hvala, ker si!

Neža Kurnik

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.