Obisk pobratenega mesta Valandovo

 

Konec junija je direktorica Zavoda za mladino in šport Tina Moljk obiskala skupaj z županjo Trbovelj, Jasno Gabrič, pobrateno mesto Valandovo v Makedoniji.

Z županom Valandovega, Perom Kostadinovom, so obiskali srednjo šolo  Goce Delchev ′′ – Valandovo, kjer so učitelji skupaj z ravnateljico predstavili svoje dejavnosti, uspešno izvajanje izobraževalnih projektov, ki jih financira EU, ter izvajanje strokovnega poučevanja s področja kmetijstva. Valandovo je poznano po pridelavi granatnih jabolk, zato je bil predstavljen tudi proces pridelave soka iz granatnih jabolk. Županja ter direktorica ZMŠT sta sodelovali tudi na razpravi z mladimi na njihovi Info točki, ki so jo za mlade vzpostavili nedolgo nazaj. Tema razprave z mladimi so bile različne možnosti, ki jih odpira EU, spregovorili pa so tudi o potrebi po povezovanju mladih in dialogu kot elementu miru in sodelovanja. Njihov na novo odprt center za mlade je del mreže Mladinskega zavezništva in je simbol medsosedskega sodelovanja mladih.
Del obiska je bil namenjen tudi srečanju z gasilci v mestu Valandovo ter obisku tovarne tekstilnih izdelkov. Obisk je bil sklenjen s srečanjem in sestankom s sekretarko združenja makedonskih občin ter župani iz okoliških mest. Med njimi tudi z županom Kriva Palanka, s katerim županja Trbovelj sopredseduje delovnemu telesu evropskega Odbora regij za Severno Makedonijo. Na srečanju so spregovorili o nadaljnjem sodelovanju ter povezovanju med makedonskimi in slovenskimi občinami. Prijatelji iz Valandovega so se tudi tokrat izkazali kot odlični gostitelji, izredno gostoljubni, prijazni in odločeni, da bomo dobro sodelovali tudi v prihodnje. Vsi skupaj si želimo, da se obdobje epidemije čim prej konča ter da bomo lahko nadaljevali z mladinskimi izmenjavami ter v prihodnje izvedli še kakšen skupen projekt.

 

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT2KR NEKI

ZMST.SI © 2024.