Skozi igro spoznavamo pomembne podjetniške vsebine in razvijamo svojo prvo podjetniško idejo. Za mlade med 13. in 16. Letom starosti.

Za mlade med 13. in 16. letom starosti se v Mladinskem centru Trbovlje odpira »Mala šola podjetništva«. Čeprav se imenuje »Mala šola« mladi skozi delo na podjetniški ideji, ki jo izberejo sami spoznavajo čisto prave in »zaresne« vidike podjetništva, ki jih šola po vsebini in na način ne ponuja. Ne gre za predavanja, pouk ali predmet temveč za »igro« v kateri mladi ustvarjajo svojo prvo podjetniško zamisel. Spoznavajo širok spekter vsebin; od procesa načrtovanja poslovne ideje do razumevanja in uporabe mednarodnih digitalnih trgov. V procesu razvoja poslovne ideje mladi spoznavajo številne slovenske podjetnike in tako širijo svojo mrežo »vez in poznanstev«.

»Iznajdljivost« je verjetno ena izmed tistih veščin, ki bo v prihodnje pri iskanju dela in zaposlitve še kako pomembna. Tako je »iznajdljivost« ena izmed ključnih kompetenc, ki jo v mali šoli podjetništva še posebej poudarjamo. Problem spremenimo v izziv, ki ga razdelimo na manjše dele in ga potem enega za drugim rešimo. To je nekakšen osnova metoda dela, ki jo potem plemenitimo z različnimi znanji, ki so pomembna za življenje podjetja.

»Neuspeh« v okviru šole razumemo kot nujno stopnico do »uspeha« zato so vse napake, ki jih v procesu razvijanja podjetniške ideje naredimo ključne učne priložnosti.
V tem trenutku s polno paro že deluje prva skupina petih osnovnošolcev, ki že razvijajo svojo podjetniško zamisel in se bodo v začetku maja že preizkusili na prvem podjetniškem vikendu, ki ga prireja društvo Ustvarjalnik.

V kolikor se vam zdi »Mala šola podjetništva« zanimiva se prijavite na mitja.adamlje@mct.si, če bi rad izvedeli kaj več pa pišite na mitja.adamlje@mct.si

Kakšen je vaš odziv?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2023.