Novoletne zaobljube? Greš na mladinsko izmenjavo!

Konec oktobra smo se mladinski voditelji iz Slovenije, Srbije, Bosne, Palestine, Libanona in Tunizije sestali v Novem Sadu, kjer smo se na APV-ju (Advanced Planning Visit – predhodni načrtovalni obisk) dogovarjali o podrobnostih mladinske izmenjave z naslovom ”Even Salt Looks Like Sugar”, ki bo potekala od 11. do 18. marca 2020 v Sremskih Karlovcih.

Naše glavno vodilo je odgovoriti na vprašanje, kaj lahko mladi spremenimo in na kakšen način. Izmenjava se bo vrtela okrog medijskega opismenjevanja mladih, pogovarjali se bomo o lažnih novicah in kako jih prepoznati, učili se bomo tehnik fotografiranja, pisanja in snemanja, ki jih uporabljajo mediji za širjenje informacij – na koncu bomo naše znanje uporabili za izdelavo kampanje, ki bo usmerjena k družbenim spremembam in izpraševanju nam tako samoumevnih podatkov, ki jih lansirajo mediji in dominantna družbena ideologija. Zato moramo mladi stopiti skupaj in se pogovarjati o idejah, o naših prepričanjih, o pogledih na svet, da se bomo lahko skupaj borili proti lažnim reprezentacijam in kreirali svet neskaljene resnice.

Prvi dan na APV-ju smo se spoznali med seboj zelo različni ljudje iz raznolikih okolij, ki imamo podobno željo: spremeniti svet na boljše. Ogledali smo si Novi Sad in se družili, naslednji dan pa smo se odpravili 30 minut vožnje z avtobusom stran v Sremske Karlovce, prisrčno srbsko mestece, kjer se nahaja Eko center, v katerem bo izmenjava tudi potekala. Vzdušje je bilo sproščeno, kot da bi se poznali že dolga leta. Vsi voditelji komaj čakamo, da se znova srečamo, ter da se spoznamo še z ostalimi udeleženci in njihovimi kulturami.

ŽELIŠ SODELOVATI NA IZMENJAVI EVEN SALT LOOKS LIKE SUGAR?
Preprosto – iščemo 5 motiviranih mladih, ki si želijo sodelovati na izmenjavi marca 2020 v Srbiji. V sklopu programa Erasmus+ je poskrbljeno za potne stroške ter stroške bivanja in prehrane v času izmenjave. Torej če želiš sodelovati na izmenjavi, te vabimo k prijavi in sicer: pošlji nam kratko motivacijsko pismo, v katerem napiši (nariši,…), zakaj si želiš sodelovati na izmenjavi in nam le-to pošlji na katra.kozinc@mct.si. Izmenjava je namenjena mladim med 20 in 30 letom starosti. Prijave zbiramo do ponedeljka, 13.1. 2020.

Eva Vene

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.