Ne le poletno, pestro je tudi mednarodno dogajanje v MCT

Tudi v drugi polovici leta so naši mladi zelo aktivni. Udeležujejo se dveh pošiljajočih izmenjav, gostimo pa kar štiri mladinske izmenjave in trening.

V začetku junija se je ekipa 6 mladih iz MCT odpravila na 10-dnevno izmenjavo Play with me and learn from me v Grčijo, kjer so  spoznavali tradicionalne igre  teh držav in na koncu organizirali festival iger.

V Trbovljah smo med 24. in 30. junijem gostili mlade iz Portugalske ter Makedonije. Namen izmenjave Back in Time je bil pozornost mladih preusmeriti iz družbenih omrežij na vsakodnevno dogajanje. Mladi niso uporabljali mobilnega telefona, družili so se z varovanci Doma upokojencev Franca Salamona Trbovlje ter šli peš na Kum (iz doline!).

Med 17. in 24. 8. bo v Trbovljah potekala 10-dnevna izmenjava Language up!, ki jo je zasnovala ekipa mladih iz Zasavja. Preko neformalnih metod se bodo učili tujih jezikov in skušali razbijati kulturne/jezikovne stereotipe.

Mladinska izmenjava “Let’s play together” bo med 13. in 20. 9. združila mlade iz Slovenije, Srbije, Italije in Grčije. Raziskovali bodo, kako vključiti  ljudje s posebnimi potrebami v družbo ter jih v zaključni dogodek, 20. 9., v parku, tudi vključili.

Z izmenjavo, Breaking Beauty Standards, ki bo v oktobru, želijo mladi iz Slovenije, BIH, Malte in Grčije spodbuditi kritičnost do lepotnih idealov ter dvigniti zavest o pasteh modne industrije ter poiskati okolju prijazne alternative.

V oktobru bomo gostili mednarodno usposabljanje mladinskih delavcev, Act!vate, na temo spodbujanja aktivne participacije med mladimi. Raziskovali bomo, katere kompetence morajo mladinski delavci še razviti, da bodo lahko mlade spodbudili k sodelovanju v odločevalskih procesih.

Si želiš biti del te mednarodne zgodbe? Imamo še nekaj prostih mest, zato nam hitro piši na mct@mct.si.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.