Proti koncu meseca aprila smo skupaj s partnerji iz RA Kozjansko, enota Mladinski center Šentjur v sklopu projekta Most začeli z usposabljanji za mlade. Glede na situacijo, ki se je dogajala po svetu pa smo se za kratek čas prestavili na splet in pričeli z izvajanjem programa. Izkušnja je bila seveda čisto drugačna, kakor če bi usposabljanja imeli v živo, vendar smo kljub temu uspeli ustvariti prijetno in varno vzdušje za pridobivanje novih veščin in znanj. Udeleženke so se uspele sprostiti in povezati med seboj, kar se nam je tudi potrdilo na včerajšnjem 1. usposabljanju v živo.
Spodaj si lahko preberete vtise udeleženke projekta Most.

Kako sem začela graditi svoj most

Aloha! 

Rada bi delila z vami svojo dosedanjo izkušnjo pri projektu Most, kjer sem spoznala čudovite ženske in prejela ogromno znanja. To pišem, zato da se malo predstavim in spodbudim mlade, ki želijo kakšno spremembo oz. se vidijo šibke v določenih situacijah, ter tega ne želijo celo življenje. 
Naša prva srečanja so se začela konec aprila in so potekala preko Zooma. V tem času se je moje življenje začelo spreminjati z neverjetno hitrostjo. Odločila sem se da opustim kaditi, spremenim svojo prehrano, večkrat telovadim, meditiram, berem knjige, se odpravim v naravo.. U glavnem sledim svoji intuiciji čez dan, ki me vodi čez raznorazne izzive in ovire. Vse skupaj mi na koncu dneva prinese ogromno zmag in ogromno lekcij. 
Kljub vsemu strahu, zmedenosti in sramu, sem v teh druženjih začela odkrivati kaj in zakaj se tako počutim, ter kako aktivno delati na spremembah in sprejemanju sebe, ter sprejemanju okolice in drugih ljudi. Sploh nisem vedela v kaj se spuščam in če to res potrebujem. Kmalu sem spoznala, da tako znanje nisem prejela nikoli do sedaj – od staršev, v šoli, v službi – ampak je iz moje perspektive izjemno pomembno in priporočljivo. S puncami smo med seboj anonimno delile svoje želje, potenciale, sposobnosti, strahove, dvome, dobra in slaba prepričanja, vrednote ter dobile širšo sliko o svoji vlogi tukaj in zdaj. Z vsemi temi dejstvi smo v stiku skozi celoten dan, ampak to premalo delimo z drugimi, jih posledično nimamo ozaveščenih in delujemo iz svojega comfort-zona, ki smo ga razvili z določenim vedenjem. 
Rada postavljam vprašanja, zato jih imam nekaj za vse vas, ki to berete.
⚠ Beri in odgovori počasi! 😉
Kam sem usmerjen v tem trenutku? Kaj mi je pomembno v življenju? Katere sposobnosti imam? S kakšnimi mislimi/prepričanji se omejujem na poti do uspeha? Kako se vedem v določenem okolju? Kaj je moja identiteta?  Kaj je zavest in kaj je podzavest?
No takšna oz. podobna vprašanja smo se spraševale na naših usposabljanjih do sedaj. Sproti tudi dosti debatirale, se smejale, trenirale svoj um, iskale svoje srčne želje… Res izjemna izkušnja. Iskreno sem srečna in hvaležna, da imam možnost sodelovati. Spoštujem vsako posebej, saj gremo vsi čez različne izzive v življenju, ki so nam osebno lahko težji kot nekomu drugemu. 
Za konec pa želim še pohvaliti najboljše mentorice. Lara, ki vodi res čudovite predstavitve in nas vedno znova spodbuja, da rastemo na poti do uspeha. Ines, ki s svojo pozitivo in čudovitim smislom za humor, vedno pričara nasmehe na obraz. Katarina, ki odlično organizira naša srečanja in nas podpira na naših poteh. Irena, ki s svojo domišljijo in prisrčnostjo, obarva naša druženja. 

Love & peace. Stay blessed. ❤

~There is always someone, who can be better than you somehow, so stay true to yourself and work on being better than you were yesterday.~

Doroteja Vehovar

Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Namen projekta je povečati zaposljivost in zaposlenost mladih z zmanjšanjem vrzeli med mladimi brezposelnimi in delodajalci preko metod mladinskega dela.

Kakšen je vaš odziv?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2023.