MMCT praznuje 10 let!

Medijska MCT skupina praznuje 10 let!

Brata Lumiere, francoska pionirja filmske umetnosti, sta ljubezen do filma prenesla na cel svet (v kar takrat sicer nista verjela), Primož Siter in Zoran Šmid pa sta kot prva mentorja (slednji je to še danes) filmske skupine (v katero sta verjela!) ljubezen do filma pionirsko prinesla v MCT – med mlade. V produkciji skupine MMCT je leta 2009 nastal prvi film z naslovom »13«, ta veseli dogodek je prerasel v razvejano in uspešno interesno skupino, katere uspeh in »delovno dobo« praznujemo v teh dneh.

Skupina MMCT je v desetih letih ustvarila številne filmske izdelke. Grozljivke, komedije, drame, videospote. Lotevali so se različnih tematik, med katerimi so bile največkrat izpostavljene družbene problematike in izzivi mladih, pri čemer pa je sodelovalo ogromno mladih scenaristov, režiserjev, bolj ali manj mladih igralcev, lučkarjev, montažerjev, mikrofonarjev, punčk za vse…

V produkciji MMCT sta nastala tudi dva videospota in sicer za skupino Bohem, pesem Moje, in za Marušo Zmrzlak, pesem Skušnjava.

V tem času je MMCT uspešno prijavila 5 mednarodnih projektov v programu Mladi v akciji in Erasmus+: štiri mednarodne mladinske pobude strateškega partnerstva in eno izmenjavo – Blind Diary, Under the moon, V iskanju človečnosti, Videz vara. Skozi vse te projekte si je skupina razvila svojo mednarodno partnersko mrežo in z nekaterimi partnerji sodeluje že vse od prvega mednarodnega projekta.

MMCT je sodelovala tudi v različnih mednarodnim mladinskih in filmskih mrežah kot sta Youth cinema network in International Youth Media Summit. V sklopu slednje so mladi potovali med drugim tudi v Los Angeles v ZDA, kjer so tri tedne ustvarjali na filmskih projektih skupaj z mladimi iz celega sveta.

V počastitev našega dela, dosežkov, filmske in glasbene umetnosti prirejamo slavnostno prireditev.
Pridružite se nam na slavnostnem večeru v petek, 20.12., od 19. ure dalje v Mladinskem centru Trbovlje. Poleg filmske bo velik poudarek na glasbeni – z nami bodo namreč Maruša Zmrzlak in skupina Bohem. Vabljeni v našo družbo.What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.