MLADA OLIMPIJADA 2023

Projekt Mlada olimpijada je največji zasavski rekreacijski športni dogodek za mlade, ki je namenjen mladim in tudi celotnemu lokalnemu prebivalstvu z namenom povezovanja, druženja in ohranjanja zdravega duha v zdravem telesu. V sklopu MO23 smo izvedli štiri športne turnirje in sicer v košarki, v odbojki na mivki, v malem nogometu in šahovski turnir, nudili pa smo tudi pester športni in mladinski program v športnem parku Ledenica in Rudar, v sodelovanju z Vrtcem Trbovlje izvedli  Mini olimpijado, izvedli kviz za mlade »Koliko telesne aktivnosti potrebujem?« v mladinskem centru, izvedli delavnico teka v ŠP Rudar, predstavili lokalne športne panoge na Sejmu športa 2023, vse skupaj pa otvorili v Športnem parku Ledenica z bogatim programom, številnimi nastopajočimi in nagradnimi igrami ter še mnogo več.

V petek, 15. 9. 2023 je potekala otvoritev v ŠPORTNEM PARKU LEDENICA, ki nam bo zagotovo ostala najdlje v spominu. Ob bogatem programu smo organizirali tudi balvansko plezanje za otrokeŠolo športa (Zavoda za mladino in šport Trbovlje), skejt delavnico z Matjažem Bedenikom, pester mladinski program s palačinkami in zbiranjem štampiljk po posameznih panogah, katerih udeležba je bila nagrajena s praktičnimi nagradami, na voljo so bile športne aktivnosti (keglanje, pikado) in še spremljevalni program s glasbo (nastop DJ Coalstone, plesni nastop Plesne šole Katan).

Sobota, 16.9.2023 je bila namenjena turnirju v košarki in sicer smo ga poimenovali Dan košarke v Trbovljah, izvedli pa na igrišču GESŠ.

V torek, 19. 9. 2023 smo v KLUBU ZMŠT ob 17:00 uri izvedli kviz za mlade – KOLIKO TELESNE AKTIVNOSTI POTREBUJEM? V okviru festivala MLADA OLIMPIJADA 2023 smo v okviru mladinskega sektorja organizirali kviz, da bi mlade spodbudili k aktivnemu razmišljanju glede potrebne aktivnosti in vključenosti v športne aktivnosti. Kviz je bil organiziran na mladinskega sektorja v prostorih ZMŠT.

V torek, 19.9.2023 je v dopoldanskem času potekala tudi  MINI OLIMPIJADA za naše najmlajše v sodelovanju z Vrtcem Trbovlje in sicer v vseh treh enotah vrtcev.

 

V sredo, 20.9.2023 smo izvedli v ŠP Rudar delavnico teka in izvedli tek za mlade – nagradni krog, kjer smo mlade spodbujali, da odtečejo po svojih zmožnostih in si ob tem prislužijo.

Ta dan je bil izveden tudi šahovski turnir v prostorih Šahovskega kluba Trbovlje in pa turnir v odbojki na mivki v športnem parku Partizan.

V četrtek, 21 .9. 2023 smo nadaljevali še v turnirjem v malem nogometu, ki je potekal na igrišču v ŠP Rudar.

Zmagovalci vseh turnirjev, prav tako tudi udeleženci vseh aktivnosti so prejeli tudi lepe nagrade,

Na vseh aktivnostih skupaj je bilo udeleženih preko 880 otrok, mladih in drugih obiskovalcev.

Aktivnosti in naloge v zvezi s pripravo, organizacijo in izvedbo vseh dejavnosti so opravili zaposleni Zavoda za mladino in šport Trbovlje, mladinski delavci in voditelji, animatorji ter prostovoljci, sodelovalo je skupaj več kot 30 oseb.

Aktivnosti v okviru Mlade olipmijade 2023 je sofinancirala FUNDACIJA ZA ŠPORT.

https://zmst.si/wp-content/uploads/2023/06/12344444-1230x640.png

 

What's your reaction?
1KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.