Mlada olimpijada 2018: Šport je univerzalni jezik povezovanja

Ena izmed dejavnosti Mladinskega centra Trbovlje je organizacija tradicionalne, sedme zapored, Mlade olimpijade. V juniju s trboveljskih športnih površin odmeva navijanje in vzkliki zmage! Cilj letošnje Mlade olimpijade je mlade seznaniti z vsemi možnostmi za šport in rekreacijo v lokalnem okolju, jim pomagati pri ozaveščanju pojma »športna samopodoba« in vse generacije povezati preko športnih aktivnosti mlade olimpijade.

Eden izmed ciljev Mladinskega centra Trbovlje je spodbujati aktivno participacijo mladih pri odločitvah v lokalnem okolju in tudi pri organizaciji letošnje Mlade olimpijade sodelujejo mladi prostovoljci pri športnih turnirjih, okrogli mizi ter sejmu športa. Na ta način skrbimo, da so mladi aktivni in motivirani za razvoj in izvedbo lastnih idej.

V petek, 22.6., bo med 17. in 20. uro v Mestnem parku Trbovlje potekal zasavski sejem športa »Veš, Zasavc, svoj šport?«, kjer se bodo tako v teoriji kot v praksi predstavila zasavska športna društva. S sejmom želimo vsem obiskovalcem sejma ponuditi možnost, da osebno stopijo v kontakt s predstavniki društev, jih spoznajo in aktivno preizkusijo njihove športne dejavnosti. Predstavili se bodo karateisti, rokometaši in rokometašice, nogometašice in nogometaši, košarkarji, smučarji, ki intenzivno trenirajo tudi poleti, atleti, speedminton zveza, gasilci, kolesarji, šahisti in plesalci. Vabljeni v našo družbo tudi vi.

Ker pa je petek tudi dan, ko se za mlade končajo vse šolske obveznosti, bo po sejmu športa nastopil raper Zlatko in ob koncu šolskega leta naučili, da je pomembno vračati ljubezen, bit’ nežen, hvaležen in da ne pozabi – svet je tvoj!

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.