Mednarodna mladinska izmenjava skozi oči udeleženca

Tema mednarodne mladinske izmenjave Language up! je bila učenje jezikov.

V soboto, 17. avgusta, smo začeli z izmenjavo Language up! Na izmenjavi so sodelovali udeleženci iz Slovenije, Danske, Portugalske in Grčije. Ko so prišli, smo jim razdelili ključe od sob in jim povedali, s kom so v sobi, nato smo se spoznali.

Vsak večer smo spoznavali kulturo vsake države in imeli degustacijo njihovih jedi.

Slovenski večer je potekal tako, da sta Nastja in Marko zaplesala polko v narodnih nošah, nato pa smo zaplesali še ostali, pripravili smo jim kviz o Sloveniji ter degustacijo naših jedi in pijač: domačo orehovo potico, Cockto, Pingo, Frutabelo in vanilijev sladoled z bučnim oljem).

Na izmenjavi smo imeli delavnice učenja grščine, portugalščine, danščine, mednarodnega znakovnega jezika, arabščine in slovenščine.

Slovenci smo ostale učili slovenščino, naučili smo jih reči, moje ime je, kako pa je tebi ime, barve, pozabavali pa so se z lomilci jezika (klop pod klopjo, iz stožič čez cesto v ježco po rožce, na Kal pr Kral so kravo klal), razne igre.

Poleg tega smo imeli izlet v Novo Gorico, kjer smo si ogledali mesto, izvedeli veliko o zgodovini Nove Gorice, odšli na mejo z Gorico, nato pa smo se odpeljali na Sabotin, kjer smo si ogledali park miru: orodja, kraje in orožje iz 1. svetovne vojne. Po obisku Sabotina smo imeli kosilo, kjer smo seveda lahko izbirali med tremi jedmi. Popoldne smo preživeli v Solkanu, kjer smo uživali ob Soči.

Ob koncu izmenjave smo pripravili Scrapbook, Fotoknjigo, video in izvedli živo knjižnico.

Na izmenjavi sem se veliko naučil, dobil nova prijateljstva, spoznal, da se je potrebno včasih sprostiti in se ne sekirati za vsako stvar.

Izmenjava mi bo ostala v zelo lepem spominu.

Blaž Strgaršek

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.