Res dobro vprašanje, ki se nam je zastavilo kar v naslovu.

Vasja je profesor. Informatik. Mentor vedoželjni mladini. Vasja je tudi umetnik. Umetnost pravzaprav izžareva iz njegovih del. Vasja je športnik. Kar se mu dobro vidi- zanj bi trditev mens sana in corpore sano (zdrav duh v zdravem telesu, da navržem malo učene latinščine) še kako veljala. Vasja je tudi popotnik. Potuje tako po področjih notranjih kot tudi zunanjih pokrajin.

Pred nekaj dnevi je tudi nas popeljal na potovanje. Pridružili smo se mu na pustolovskem popotovanju po italijanskih Dolomitih. Poti in brezpotja, po katerih smo potovali z njegovim kolesom in njegovim objektivom, so daleč od divjih mest in betona. So slika večne narave v svoji nedotaknjeni, rajski obliki. Težko se zdi z besedami opisovati čarobno lepoto, ki jo je Vasja zajel z očesom kamere. Lažje je reči, da je Vasji uspelo ustaviti čas, saj je uspel ujeti drobce lepote, ki bodo v opazovalcu fotografij ostali ujeti za vedno.

Naj zgornja slika govori namesto besed. MCT se zahvaljuje Vasji, da nas je popeljal na kolesarski izlet. Vam, ki se srečanja niste udeležili, pa toplo priporočam, da ”poguglate” Vasjo. Se splača!

 

Maja Kastelic

 

Kakšen je vaš odziv?
0KUL1LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2023.