Kaj MOST pomeni meni?

Svoje misli ob tem vprašanju sta nam zaupali udeleženki projekta Most Nina in Špela, ki sta pojasnili, kako doživljata usposabljanja in druženje, kaj sta v zadnjih mesecih pridobili, kako sta se spremenili in kakšne želje imata za prihodnost.


Sem Nina, absolventka Fakultete za turistične študije. Projektu Most sem se pridružila zaradi bližnjega zaključka študija in vstopa na trg dela. Projekt Most povezuje mlade, ki se želijo zaposliti po zaključku izobraževanja in želijo biti pri tem uspešni. Projekt je sestavljen tako, da nas preko zanimivih vsebin motivira in pripravlja na aktivno sodelovanje v našem okolju. Preko nalog in izzivov nas vodi, da raziskujemo sami sebe in se s tem spoznavamo in se učimo. Izzivi in naloge nas vodijo, da se poglobimo vase in da najdemo tisto, kar si v življenju zares želimo početi. Če imamo jasno sliko, kaj si v življenju želimo in v to usmerimo svojo energijo, lažje pridemo tja, kot če niti ne vemo, kaj si želimo. V usposabljanjih projekta Most sem spoznala, da če imamo v življenju cilj, da opravljamo delo, ki nas veseli, ga zato opravljamo boljše. Tudi sama si želim, da mi bo prihodnja služba predstavljala veselje in ne muke. Mentorji v projektu nas s programom vodijo skozi različne module, v katerih spoznavamo sebe, pridobivamo kompetence in spoznavamo trg dela.

V sklopu projekta Most sem še bolj spoznala sebe in ugotovila, kaj si res želim v življenju početi. S pomočjo nalog, vaj in izzivov sem se soočila s svojimi skrbmi, ki so mi predstavljale oviro do moje idealne službe. Projekt nas bo do konca popeljal skozi številne situacije s katerimi se lahko kot mladi iskalci zaposlitve srečamo in kako se v njih najbolje znajdemo. Projekt mi predstavlja dobro možnost za raziskovanje tega, kaj me v prihodnosti čaka na trgu dela. S sodelovanjem v projektu Most sem si začrtala svoj cilj in pot do njega. V kolikor na poti pridem do ovire, pa sem zdaj odločena, da jo bom s pomočjo tehnik, naučenih na projektu, še lažje premagala. Hvala, Most!

Nina Klančar


Usposabljanja, organizirana s strani Zavoda za mladino in šport Trbovlje ter Mladinskega centra Šentjur, me inspirirajo, saj nam praktično življenjsko znanje predstavijo na zanimiv in zabaven način. Poglabljanje v samo spoznavanje mi je odprlo oči v globine neraziskanega. Še posebej so me navdihnile teme o vrednotah, prepričanjih, zavestnem in podzavestnem umu. Z vsako delavnico se poglabljamo v nova spoznanja o sebi. Všeč mi je bilo, da so naša druženja vedno raznolika in dinamična. Pridobila sem nova (s)poznanja, ki mi pomagajo v vsakodnevnem življenju. Delamo tako individualno kot tudi v parih in skupinah. Lažje se soočam z izzivi, preoblikujem prepričanja in s tem kultiviram zaželena vedenja. Seveda pa si vzamemo čas tudi za zabavne energizerje, ki poskrbijo za novo zalogo energije. Spoznala sem krasne ljudi, s katerimi spletamo lepe vezi.
Hvaležna sem za čudovito priložnost, da sem del tega projekta.

Špela Šket

Za več informacij, kako se lahko pridružiš projektu Most, nam piši na irena.ivnik@zmst.si.

**Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada. Namen projekta je povečati zaposljivost in zaposlenost mladih z zmanjšanjem vrzeli med mladimi brezposelnimi in delodajalci preko metod mladinskega dela.**

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.