»Frej smo! Kuod s kej dugaja, lega??«

Zopet je prišel čas lenarjenja, dolgih vročih dni in prijetnih toplih večerov. V MCT-ju smo z mladimi za vas, mlade, pripravili pester seznam dogodkov in aktivnosti s katerimi si boš lahko popestril/-a in zapolnil/-a  dneve, in seveda krajšal/-a večere.                                                                                                                                                           

S 1. julijem se prične Poletni ustvarjalni natečaj»Moj, tvoj, naš MCT«, s katerim želimo spodbuditi vas, mlade, k razmišljanju in izražanju ter soustvarjanju MCT- ja. Nariši, naslikaj, skiciraj… nam, kaj bi moral videti vsak obiskovalec ob vstopu v MCT na table ob vstopu. Natečaj bo potekal do konca julija. V začetku meseca avgusta pa bomo v sodelovanju z lokalnimi organizacijami in zavodi izbrali in nagradili tisto idejo, ki se nam bo zdela najbolj iskriva in domiselna in jo pretvorili v nalepko ter z njo prelepili tablo Ključ.                   

MCT na bazenu bo vsak torek in četrtek na od 16. do 19. ure, kjer se bomo skupaj družili, zabavali. Zagotovljene bodo atraktivne in najnovejše družabne igre, igre z žogo, gumitvist, mini biljard, badminton, kegljanje… Baptiste in Marie pa bosta poskrbela tudi za urice Francoščine in Španščine.                                                                                                               

Četrtkovi glasbeni večeri, bodo tudi letos soustvarjali lokalni glasbeniki, zato vabljen/-a vsak četrtek ob 20.00 v Kavarno MCT, kjer ti bodo v prijetnem ambientu mladi lokalni glasbeniki popestrili in polepšali poletne večere.                                                                                                                                                        

V petek, 5. 7. 2019, pa se sam lahko preizkusiš v  vlogi pevca, saj bodo od 20.00 dalje  v Klubu  MCT  Summer Vibe – Karaoke – smeh, zabava in poletje so zagotovljeni.

Si že slišal/-a  za Kaligrafijo? Gre za zvrst vizualne umetnosti, ki se ukvarja z abstraktnim oblikovanjem pisave. Se sliši učeno? Te mika? Potem ne odlašaj in se prijavi, ter se nam pridruži na Delavnici Kaligrafije, ki bo v ponedeljek, 8. 7. 2019, ob 18 uri, kjer se boš sam preizkusil/-a in se naučil/-a osnovnih potez treh tipov pisav s posebnimi pisali. Morda pa je to nekaj uporabnega za pisanje unikatnih razglednic z morja.

Ker želimo, da vaše proste poletne dni preživite kar se da varno in zdravo, je Tamara, dijakinja srednje Zdravstvene šole Zagorje, pripravila  Obnovitveni tečaj prve pomoči za poletje, ki bo 12. 7. 2019 ob 18 uri. V teoriji in praksi bo pokazala, kako reagirati, ko tvoj prijatelj ali kdor koli drug potrebuje pomoč v primeru zastrupitve z alkoholom, opeklin, piki strupenih morskih živali, oživljanje utopljenca in še mnogo drugih koristnih nasvetov.

Zagotovo na družbenih omrežjih slediš tudi ženskim popotnicam, ki so se odločile, da spakirajo svoj nahrbtnik in se podajo v tuje dežele. Si tudi ti želiš tega, vendar ti manjka malo poguma? Potem se nam pridruži na dogodku Solo potovanja – ženske popotnice, ki bo v petek, 19. 7. 2019, kjer se bodo predstavile 3 mlade solo popotnice in ti pregnale dvome.

Imaš telesne in duševne blokade? Si pod stresom ali v strahu? Imaš polno glavo skrbi in preprek na poti k jasnemu umu? Se želiš znebiti negativne energije? Potem si pravi kandidat za Zvočno kopel z gongi, ki bo 30. 7. 2019 ob 18 uri v Klubu MCT. Zvočna kopel z gongi predstavlja duhovno doživetje in notranje razsvetljenje duše in popolno zlitje človeka s toni.

»In? Kua prauš? Bo z kej? No, č ne, pa hit puklič al pa prid u MCT pa rjač kua bi. Mi smo tl al pa n bzeni.«

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.