V Zavodu za mladino in šport mlade spodbujamo k aktivnemu preživljanju prostega časa, h kreativnemu izražanju in ustvarjanju in s tem k sooblikovanju programa ZMŠT. Zato vas vabimo  k sodelovanju v foto natečaju »Moje ustvarjalno nebo«, ki bo potekal od 22. do 26. februarja 2021.

Se kdaj zalotiš, da sanjariš, da ti misli odplavajo v druge svetove? Rad_a fotografiraš? Imaš rad_a nove izzive?  V ZMŠT ti ponujamo priložnost, da vse to združiš.

Posnemite fotografijo na eno ali več izmed 5 različnih sanjskih tem.  Vsak dan med 22. in 26. februarjem 2021 bo na vrsti ena tema.

Sanjarske teme so:

1. Čarobno drevo

2. Pot v neznano

3. Barva sanj

4. Ples neba

5. Magija narave

Natečaj bo potekal med 22. in 26. februarjem 2021 na Instagram profilu ZMŠT.

 Vsak dan bo objavljena ena izmed navedenih tem, udeležiš pa se tako, da objaviš fotografijo svojem IG profilu ter označiš ZMŠT (tag) ter pripišeš še #zmstfotonatečaj2021.

 Vaše fotografije bomo delili v IG storyju. Fotografije z žaljivo, nestrpno, sovražno, diskriminatorno ali kakršno koli  neprimerno vsebino bomo zavrnili. Posameznik lahko na natečaju sodeluje z eno fotografijo na dan.

Najboljšo fotografijo za vsako posamezno temo bomo izbrali 1. 3. 2021, zmagovalce pa razglasili na Instagram profilu ZMST.  

V skladu z Uredbo o varovanju osebnih podatkov bomo podatke o avtorjih fotografij v ZMŠT hranili za dobo 3 let in jih uporabili izključno za potrebe natečaja. Ime in priimek avtorja izdelka bo javno objavljen na spletnih omrežjih ZMŠT.

Pogoji sodelovanja so:

 1. Natečaja se lahko udeležijo mladi med 15. in 29. letom starosti.
 2. Natečaj poteka med 22. in 26. 2. 2021. Nagrajenci bodo znani 1. 3. 2021.
 3. Na natečaju lahko sodelujejo ljubiteljski fotografi. Z oddajo del udeleženci natečaja potrjujejo, da so avtorji fotografij in da se strinjajo s pravili in pogoji fotografskega natečaja.
 4. Fotografija mora biti avtorsko delo.
 5. Na lice fotografije ni dovoljeno dodajati podpisov in logotipov.
 6. Obdelava fotografij z računalniškimi programi je dovoljena v mejah, ko se s posegi ne vpliva na vsebino fotografije.
 7. Avtorji z udeležbo na natečaju dajejo soglasje, da lahko njihove fotografije z navedbo avtorstva objavimo na spletni strani Zavoda za mladino in šport ter razširimo po lastnih kanalih obveščanja z namenom promocije (Instagram, Facebook).
 8. Na podlagi prejetih fotografij bo komisija izbrala in nagradila 5 zmagovalni fotografij.
 9. Najboljših 5 fotografij (za vsako izmed razpisanih tem ena fotografija) bo nagrajenih: Nagrada je kartica za trgovino­­­­­­­­­ ART LJUBLJANA v vrednosti 20 EUR.

Način ocenjevanja zgodb:

 1. Prispele fotografije bo ocenjevala komisija v sestavi mladinskih delavcev in profesionalnega fotografa.
 2. Žirija bo pri ocenjevanju prispelih fotografij upoštevala naslednje kriterije: ustreznost razpisnim pogojem, kompozicijo in tehnično ustreznost.
 3. Žirija ne bo ocenjevala fotografij z moralno sporno ali protizakonito vsebino ter tehnično neprimernih fotografij.
 4. Najboljših 5 fotografij (za vsako izmed razpisanih tem ena fotografija)  bo nagrajenih: Nagrada je kartica za trgovino­­­­­­­­­ ART LJUBLJANA v vrednosti 20 EUR.
Kakšen je vaš odziv?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2022.