Festival Rdeči revirji 2021

Tradicionalni festival Rdeči revirji je letos dopolnil 19 let. Že drugo leto se zaradi epidemije koronavirusa prilagajamo trenutnim priporočilom stroke. Festival smo zato prestavili na poletje, del bomo izvedli konec junija in drugi del konec avgusta.

Glede na lanske izkušnje bomo še naprej potrpežljivi in vztrajni, še zdaleč nismo obupali, saj smo prepričani, da so za splošno zdravje, dobro počutje in vsestranski razvoj še kako pomembne tudi kulturne aktivnosti.

V prihodnjih dneh vam ponujamo množico kulturnih vsebin.

V času festivala bo v vseh treh dolinah potekalo pestro umetniško dogajanje, saj se bodo dogodki vrstili po cel dan. Preko 40 brezplačnih prireditev bo namenjenih različnim generacijam, okusom in interesom. Festival bo zajel od plesnih in gledaliških predstav domačih in tujih ustvarjalcev, do sodobnega cirkusa, lutkovnih predstav, razstav, instalacij, uličnih predstav do filmov in koncertov. Del festivalskega dogajanja bodo prispevali tudi zasavski kulturniki.

Otvoritev Rdečih revirjev bo v petek, 25. junija 2021 v Hrastniku, kjer se bomo družili do nedelje, 27. junija ter zaključili 28. avgusta.

V Zagorju se bomo lahko družili od 26. do 28. avgusta 2021.

V Trbovljah pa bo festivalsko dogajanje potekalo 24. junija in 31. avgusta 2021, ko bomo festival tudi zaključili.

Soorganizatorji in partnerji festivala so VITKAR zavod, KRC Hrastnik, Mladinski center Hrastnik, Mladinski center Zagorje, Zavod za mladino in šport Trbovlje in Delavski dom Trbovlje.

Namen našega festivala ostaja predstavljanje različnih umetniških žanrov in oblik, pestrost in neposrednost, ki prinaša oživitev dogajanja na zasavskih ulicah ter skrbi za približanje kulturnih vsebin najširšemu krogu ljudi.

Pomembno, še posebej v teh časih, pa je predvsem druženje in uživanje ob prireditvah in tudi po njih.

Festival ohranja ostrino umetniške besede na eni in hudomušnost na drugi strani.

Želimo vam obilo užitkov ob dogodkih, ostanite zdravi!

SREČNO!

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.