EUyou! Ja ti, ja!

Si vedel/a, da imaš kot mobilni državljan EU možnost voliti na lokalnih volitvah v državi EU, kjer živiš (in nisi njen državljan) ter  imaš prijavljeno začasno bivališče?

Zanimivo, kajne? To je le ena izmed pravic  mobilnih državljanov Evropske Unije.

Kdo so mobilni državljani Evropske Unije?

Mobilni državljani EU so vsi tisti državljani članic EU27, ki bivajo ali delajo v državi EU, ki ni njihova matična država.

ZMŠT smo partner v projektu EUYOU, ki je namenjen ozaveščanju in svetovanju o državljanskih pravicah mobilnih državljanov EU ter vključevanju mobilnih državljanov EU v lokalne demokratične skupnosti.

Komu je namenjen projekt?

Državljanom EU, ki niso Slovenci, ampak bivajo ali delajo v Sloveniji, Erasmus študentom v Sloveniji, ESC prostovoljcem v Sloveniji, mladim, ki se odločajo za študij ali delo v tujini in vsem ostalim, ki jih zanimajo pravice mobilnih EU državljanov.

EUYOU v okviru projekta ponuja kulturne in izobraževalne delavnice, ki so namenjene tujim državljanom EU in mladim, ki se odpravljajo ali se želijo odpraviti za dalj časa v tujino. Dogodke gosti 10 slovenskih mladinskih centrov, med katerimi smo tudi mi, ZMŠT.

V četrtek, 8. 10. 2020 ob 18h, bomo imeli prvo izmed štirih delavnic oz. srečanj EUYOU v Trbovljah. Vabljeni vsi, ki vas zanima kaj več o mobilnem državljanstvu Evropske Unije in vsi ki se odpravljate za dalj časa v tujino ali pa že imate kakšno izkušnjo z bivanjem v drugi državi članici EU.

Število mest je omejeno. Prijave zbiamo na info@zmst.si. Na vse informacije o dogodku in kako bo ta potekal, vam prav tako z veseljem odgovorimo na info@zmst.si.

Na delavnicah bomo raziskovali in spoznavali pravice, ki jih uživajo mobilni državljani Evropske Unije, delili svoje izkušnje in bogatili ter širili obzorje s priložnostmi, ki nam jih ponuja Evropska Unija.

Za več informacij pa ste vabljeni, da obiščete spletno stran projekta: euyou.si, ki ponuja digitalno svetovalno točko in katalog pravic mobilnih državljanov EU v Sloveniji.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.