Equality call for All

Iščemo 3 udeležence za mednarodno usposabljanje v mestu Klaffer, v Avstriji, med 17. in 24. majem 2019 pri partnerski organizaciji Kinderfreunde.

Partnerska organizacija iz Avstrije, Kinderfreunde, organizira usposabljanje za mladinske delavce, prostovoljce, učitelje in vse, ki se na takšen ali drugačen način ukvarjate z migrantsko in begunsko tematiko oziroma vas tema zanima in želite v tej smeri razvijati nove veščine, pridobiti dodatna znanja in okrepiti svoje kompetence za vodenje delavnic, izvajanje aktivnosti, ki naslavljajo migrantsko tematiko.

Usposabljanje z imenom Equality call for all bo potekalo v Avstriji, natančneje v vasi Klaffer, 60 km severno od Linza, v prijetnem naravnem okolju, v času med 17. in 24. majem 2019. Poleg Slovenije oz. Mladinskega centra Trbovlje kot partnerske organizacije v projektu sodelujejo še organizacije iz Romunije, Bolgarije, Grčije, Madžarske, Makedonije, Portugalske in Italije, tako da je usposabljanje odlična priložnost tudi za mreženje z novimi partnerji.

Nameni usposabljanja so:
– raziskati koncept rasizma, nestrpnosti, migracij in marginaliziranih skupin,
– deliti izkušnje dela z migranti in begunci,
– spoznati kreativna orodja za vzpostavitev in izvedbo atraktivnih aktivnosti za spoznavanje migrantske tematike in za delo z migranti in marginaliziranimi skupinami,
– okrepiti veščine prijave projektov v okviru programa Erasmus+: Mladi v akciji.

Usposabljanje bodo pripravili in vodili trije trenerji: Flavia Ardelaan in Luciana Popescu imata bogate večletne izkušnje v mladinskem delu, pri delu z mladostniki, ter Munjid Ali, migrant iz Iraka, po poklicu novinar, sicer pa se zadnja tri leta ukvarja z mednarodnimi mobilnostmi, z gledališčem ter videom.

Pogoji za sodelovanje:
– mladinski delavec, mladinski voditelj, prostovoljec, učitelj, trener v mladinskem delu, EVS / ESC mentorji z vsaj kakšno izkušnjo pri delu z marginaliziranimi skupinami,
– starejši od 18 let,
– dobre komunikacijske sposobnosti v angleškem jeziku.
Zainteresirani za prijavo se lahko za nadaljnje informacije obrnete na Katro Kozinc preko e-naslova katra.kozinc@mct.si najkasneje do 28. 2. 2019.

V sklopu usposabljanja so kriti vsi stroški prehrane, prenočišča ter stroški prevoza, potrebno pa si je urediti dodatno zdravstveno zavarovanje za tujino.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.