Družinski dan v MCT

Ste se preteklo soboto spraševali, kaj se vendar dogaja v MCT, da je tam polno malih, nagajivih Trboveljčanov? Kljub temu da so ciljna starostna skupina Mladinskega centra mladi med 15. in 30. letom, smo tokrat organizirali dan za tiste malo mlajše in malo starejše. V MCT je potekal DRUŽINSKI DAN.

Dopoldne je bilo namenjeno temu, da starši preživijo čas s svojimi otroki ob raznoraznih ustvarjalnih aktivnostih. Pripravili smo delavnice, kjer so mladi lahko izdelovali sovice, ježke in volke iz, kar v največji meri, naravnih ali recikliranih materialov. Naša prostovoljka Seda Nur iz Turčije je otrokom pomagala izdelovati knjižna kazala ter origamije. S seboj je imela ksilofon, na katerem je otroke učila zaigrati pesem Babica zima. Prostovoljka Aneja je poskrbela za bolj znanstveni del dogodka. Skupaj z otroki je izdelala »slonovo zobno pasto«, preizkusili so, katera vrsta gazirane pijače najbolj reagira, če vanjo vržemo mentolov bombon, izdelali so preproste »lava lučke« v kozarcu iz vode, olja, šumeče tablete in jedilne barve. Pred vhodom v MCT pa so se otroci zabavali v veliki kartonasti hišici, ki smo jo že varno skrili za naslednji družinski dan.

Vabimo vas že na naslednji družinski dan, ki bo 10. novembra. Zadnji letošnji pa 1. decembra, ki bo hkrati tudi slovesen dogodek ob izdaji otroške knjige Futuristična kmetija. Mladinski center namreč nadaljuje sedaj že nekajletno tradicijo podpore mladih pisateljic in pisateljev pri pisanju in izdaji njihovih del.

What's your reaction?
0KUL0LOVE IT0KR NEKI

ZMST.SI © 2024.